Reteta de bulion galben pentru supe, mi-a venit in momentul in care am adunat din gradina un cos de rosii si ardei galbeni si portocalii si pe aragaz aveam la fiert o supa de galusti. Zis si facut. M-am gandit ca reteta de supa nu prevede bulion, dar pana la urma, cine ma retine sa nu incerc o varianta rebrenduita? Nimeni.

Rosiile galbene si cele portocalii, fie ca sunt cherry, fie ca sunt normale, au o dulceata de necontestat, iar daca adaugam si ardei grasi galbeni si portocalii, asta e…un produs ce nu poate fi refuzat, ever :))))

Nu am aruncat nici semintele rosiilor, nici pielitele, deoarece se maruntesc bine in blender.

bulion-galben

Bulion galben pentru supe – Ingrediente si Mod de Preparare

  • rosii colorate, galbene si/sau portocalii – 3 parti
  • ardei gras galben si/sau portocalii – 1 parte
  • sare de sac

Intr-o oala incapatoare se taie rosiile in jumatati sau sferturi, depinde de marime, iar ardeii se feliaza. Se pun la foc si se clocotesc pana se inmoaie ardeiul.

Se ia un blender vertical si se maruntesc direct in oala sau, in cazul in care nu avem vertical insa avem pahar blender, lasam sa se racoreasca si apoi le maruntim acolo, pana compozitia devine omogena.

Se pune inapoi pe foc si se mai lasa cateva minute, pana ce a clocotit. Se adauga sare dupa gust si se pune fierbinte in borcane sau sticle sterilizate dinainte ( in cuptor 15-20 minute, sau oparite intr-o oala cu apa clocotita cateva minute). Dupa ce am umplut si capacit borcane sau sticlele, le punem o patura groasa pe ele sa se continue sterilizarea, pana a doua zi.

Daca nu sterilizam recipientele dinainte, dar le avem spalate si uscate, punem bulionul in ele, dar mai sterilizam borcane in baie de apa, cel putin 20 minute din momentul in care incepe sa clocoteasca.

bulion-galben

Pont!

Chiar daca aveti capace noi, acestea va pot dezamagi, asa ca mai bine tineti borcanele umplute cu capul in jos cateva minute, inainte de a le pune la sterilizare. In cazul in care capacul nu este bun, va va curge lichid din borcane, pe masa.

Alta metoda ar fi sa incercati capacele dinainte pe un borcan cu apa. Strangeti si intoarceti borcanul cu capacul in jos. O sa va mirati cate capace veti gasi necalibrate. In cazul in care va scapa un capac rau, bulionul va fermenta cu timpul.

Conservariti cu dragoste!