Pentru început, aș vrea să revin puțin la motivația din spatele articolelor pe care le-ați văzut în ultimul timp pe Magazinul de Acasă. Așa cum spuneam și în articolul trecut, suntem o familie care încearcă în mod constant să evolueze, să încerce lucruri și idei noi, să invetăm metode prin care putem să ne facem viața mai frumoasă. Și ne place extrem de mult să împărtășim toate acestea cu voi pentru că, într-un final, tot ce contează este cum încerci să faci lumea un loc mai bun decât l-ai găsit.

Astfel, doresc să anunț faptul că pregătim un proiect nou în care veți regăsi atât conceptele actuale ale Magazinului de Acasă cât și materiale noi menite să îți arate că viața este un lucru minunat dacă ști cum să îl trăiești. Acest nou website va avea un design modern, simplu și un conținut care să îți demonstreze că, cu puțină creativitate și ambiție, poți să faci din viața ta un motiv pentru care să te trezești dimineața cu zâmbetul pe buze, un motiv pentru care să te bucuri că trăiești. Mai multe informații cu privire la noul proiect, ROGARDEN, vor sosii curând.

Despre puterea de a crea, în viziunea mea

Am 21 de ani și sunt stupefiat de cât de puțin sunt conștienți oamenii din jurul meu, de puterea pe care o au.

Trăim într-o societate în care suntem manipulați spre a deveni mână de lucru, suntem manipulați să ascultăm ordine, să ne trăim viața după un anumit tipar pentru că … așa se presupune că funcționează sistemul.

Intreabă-te: care este ultima idee care ți-a venit în cap? Când ai pus ultima oară în practică un concept pe care l-ai creat în mintea ta? Când te-ai străduit ultima oară să cauți soluții problemelor, în loc să cauți probleme în soluții? Tu ești conștient ca ai un dar – numit CREATIVITATE– cu care poți face orice?

Acest dar al naturii pentru oameni, respectiv PUTEREA DE A CREA, este responsabil pentru tot ceea ce vezi în jurul tău.
După ce termini de citit această frază, te rog să ieși puțin pe geam și privește lumea din jurul tău. Observă doar, nu judeca.

Blocul din fața ta este creația unor oameni, a unor arhitecți, a unor ingineri, a unor muncitori. Ca tu să poți locuii în casa sau apartamentul în care te afli acum, cineva a trebuit să aibă o idee, un concept și a trebuit să îi convingă și pe alții că ce a creat el este soluția la o anumită problemă.
Ecranul de pe care citești tu acum aceste cuvinte, este creația unui vizionar care și-a dat seama că din 3 culori (Roșu, Verde și Albastru) poți obține orice culoare. În felul ăsta, el a realizat că, dacă ar putea crea un locșor numit ‘pixel’ , în care să pună cele 3 culori și să le regleze intensitatea la fiecare, ar reusi să afișeze pe ecran orice culoare. Și ce poți face cu mai mulți pixeli la un loc, fiecare cu o culoare diferită? Ei bine, cam ce vezi tu acum. În fața ta sunt sute de mii de pixeli puși unii lângă alții care crează ceea ce vezi tu în momentul de față. Dacă iei o lupă și o pui pe monitor, o să poți chiar să vezi pixelii, niște mici lăcașe în ecranul tău care, puse la un loc, crează imaginea.
Ceea ce vreau să subliniez, este că suntem atât de focusați pe posesiunile materiale, încât nu vedem defapt ce posesiune avem în interiorul nostru – CREATIVITATEA. Ea a determinat omul să creeze societatea în care trăiești tu acum, și ea o va face să evolueze constant. De ce? Pentru că nu există limită în creativitate – este puterea ta nelimitată căreia nu i-ai dat atenție poate niciodată. Think about it!

creativitate

Mintea ta este un haos, fa din ea un cosmos!

Opusul haosului este cosmosul (cuvânt din limba greacă ce înseamnă “ordine”).
Grecii antici credeau că singura lume/realitate reală este aceea a ideilor și că un creator le-a preluat din HAOS și le-a pus în COSMOS, într-o ordine logică și funcțională – astfel creând lumea în care existăm cu toții.

Dacă îți spun că în mintea ta e un haos constant, mă poți contrazice? Normal ca nu poți, așa că ascultă aici ce am să îți spun.

CREATIVITATEA ESTE MODUL PRIN CARE FACI DIN HAOS – COSMOS.
Procesul de creație îți determină mintea să sintetizeze gânduri, idei, concepte într-o forma ordonată, structurată, rațională, accesibilă. Fie că pictezi, desenezi, fotografiezi, sculptezi, gătești, aranjezi, decorezi, scrii, grădinărești – toate acestea sunt FORME DE A CREA.
Ești un creator constant – poți să înțelegi asta? Normal că înțelegi.
Meditează puțin la toate lucrurile pe care le-ai creat în viața ta. Observi ce rol important joacă creativitatea în toate aceastea? Observi cât de important este să ne concentrăm atenția pe creativitatea cu care facem lucrurile?

“Live for what you create and die protecting it” – Traiește pentru ceea ce creezi și dă-ți viața protejându-l.

Singurul lucru care îți aparține este ceea ce creezi. Clipa de acum este creația ta. Tu ai ales să citești aceste rânduri – tu ți-ai creat momentul de acum. Ai făcut bine? Normal ca da.

Fiecare secundă pe care o trăiești e o parte din tine, o parte din creativitatea ta. Conștientizeaza-o și crează din tine cea mai bună versiune a ta – FII CREATIV!

Așa, acum că ne-am înțeles despre cât de puternic ești (și sper că ai înțeles căci altfel va trebuii să creez o modalitate mai eficientă de a te face să pricepi), o să îți spun data viitoare despre INTELIGENȚA EMOȚIONALĂ. Cu alte cuvinte, o să îți arăt că puterea ta de a crea poate scăpa de sub control și aici mă refer la gândurile și emoțiile generate de mintea ta în permanență. Data viitoare, preluăm controlul acestei puteri a minții noastre și o să o utilizăm în folosul nostru.

Nu uita! Cel mai mare dușman al tău este mintea ta! Ai ințeles?
Normal ca ai înțeles.

Pe data viitoare!