CUM SE FACE

Cum se usuca legumele la soare

De Vegeta naturala ati auzit, dar in cazul meu, sunt o incepatoare in tainele acestui preparat nemaipomenit, pe care am inceput sa il pregatesc din cauza doamnelor mele dragi care imi calca blogul zilnic si carora le multumesc frumos!!
Pana anul acesta nu am incercat sa fac decat poame din mere si pere dar acum m-am pus pe treaba si am trecut si la legume.
Daca in gradina de flori, totul este la limita supravietuirii, la legume se mai gaseste cate ceva. Asa ca am luat de inceput, 2 morcovi, o telina de frunze ( ca s-ar zice ca numai din aceasta am pus :) si 2 dovlecei si le-am dat pe razatoare de mere, asa cum am fost sfatuita :)) si le-am pus apoi in 2 tavi, pe hartie de copt ca sa nu se lipeasca, in strat subtire.
Legumele nu sunt asa atrase de muste ca fructele, dar le-am acoperit cu un tifon, sa nu am surprize.
Ziua, cand a fost soare le-am lasat pe o masa afara, dar seara sau cand a mai plouat, le-am pus la adapost.
Le-am rasfirat de multe ori pe zi.

Se usuca superb si ca sa se sfarame mai marunt, le-am lasat pe langa o soba pe care am copt vinetele, afara, doar vreo 10 minute. De la cum arata in poza de mai jos, le-am sfaramat cu mainile si au iesit tocmai bune.
Acum, cand va scriu, mai am pregatite ceapa, ardei, morcovi, telina si frunze si urmeaza pastarnac, telina radacina, iar dovlecei si, acum ca mi-am luat avant……nu ma mai opresc :))
Imi place ca pot pune cepele mici,mici, care nu au vrut sa creasca, ardeii care au fost afectati de vreo pata din cauza lipsei de calciu, sau alta boala, dovleceii care sunt mai mari si pe care ii pot curata de seminte, morcovi mici care nu au avut loc sa creasca….

Cine a facut deja rosii cherry uscate tot la soare, sa graiasca secretele, daca sunt… daca nu, macar impresii, va rog foarte frumos!!!
Voi ce legume mai puneti?
Conservariti cu dragoste!

No votes yet.
Please wait...