Connect with us

Magazinul De Acasa

Uncategorized

Despre UPS centrala termica

     Era pe la mijlocul primaverii cand, mergand linistita pe holurile spitaluilui unde lucrez, aud o discutie intre doua colege de munca:
– Am avut probleme mari cu centrala zilele astea, din cauza curentului. Am avut o defectiune la stalpii de curent si din cauza asta, nu tu caldura, nu tu apa calda, a trebuit sa dau drumul la cuptor sa pot sa incalzesc un pic in casa.
– Nu ai UPS centrala termica? intreaba cealalta.
– Despre ce vorbiti, am auzit ceva de UPS? am intrebat si eu mirata, crezand ca are o problema  de calculator. Am eu mai multe in laborator si iti pot imprumuta unul.
Colegele au inceput sa rada, vazandu-ma asa de amabila.
– Nuuu, am probleme cu centrala termica de acasa, care din cauza ca se ia curentul mereu, se opreste si imi face numai belele. Tu ai centrala?
– Nu am, dar vrem sa ne luam una pe lemne. Dar ce legatura are UPS-ul cu ea?
– Pai va spun eu, zise cealalta colega care se pare ca era mai in tema cu modernitatile,  este ca o baterie care tine centrala pornita cat timp nu ai curent de la retea. Noi am cumparat nu demult, pentru ca ne saturasem de atatea intreruperi de curent, si la noi cum da un pic zapada multa sau este cate o furtuna, stateam si 8 ore fara.
– Eu stiu cat de folositoare este o astfel de baterie la calculatoarele si aparatele din laborator. Nu am fi putut face fata atator probleme cu curentul asta  fara sa le avem pe ele, cand din retea, cand trecem pe generator,  dar nu am stiut ca exista si UPS centrala termica.
– Nici nu este foarte scumpa, si poate tine pana la 16 ore daca iei una potrivita pentru centrala ta. Acestea sunt in functie de puterea si consumul fiecarei centrale in parte.
Mereu mi-au placut discutiile astea tehnice intre noi, pentru ca mai tot timpul ramai cu o informatie utila si iti este de folos exact cand ti-e lumea mai draga. Fiind foarte interesata, am continuat cu intrebarile.
– Dar nu il cumperi odata cu centrala?
– Daca am stiut de atunci de cand am luat-o, ehe, s-ar putea sa nu fi existat acestea, desi mai degraba zic ca nu am fost informati. Dar este bine ca am luat-o si mai tarziu, iar daca voi vreti sa va cumparati, eu va sfatuiesc sa le luati ” la pachet” cum se zice. Parerea mea!
– Sigur asa vom face, pentru ca am mai facut noi o gresala mare atunci cand ne-am luat masina fara aer conditionat, si ne pare asa de rau, pentru ca este mult mai greu de pus acum si de platit decat atunci, cand ar fi intra in ratele lunare. Dar stii cum se spune, din greseli inveti.
  Am incheiat discutia si am plecat fiecare la treburile nostre, dar bucuroasa ca mai aflasem ceva util, ca de barfe eram satula :))

  Continue Reading
Advertisement
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Uncategorized

To Top