Uncategorized

Hai in vacanta!

  Cand mintea incepe sa o ia aiurea, avand in spate o groaza de probleme care vin navala, fara sa iti lase pauza de rasuflu, cand bataturile din palma incep sa para ca deja este timpul sa se odihneasca, atunci cand tocmai trupul cere o schimbare, alaturi de ochii care vad zilnic acelasi lucru, atunci zici ca este timpul pentru o vacanta.
Cine a inventat pentru prima data acesta minunata perioada din an, cred ca nici nu si-a dat seama ce mare bucurie o sa aduca in sufletul oamenilor adulti sau al copiilor.
Gandindu-te la vacanta, te intrebi ce iti place mai mult sa faci, sa vizitezi locuri din natura care sa te aduca in starea aia de bine, in care simti aerul curat, pamantul sub picioare, verdele iti devine culoare preferata si toate celulele din corp respira oxigen, sa vizitezi monumente istorice, cladiri vechi sau opere de arta care sa te ridice pe culmi de simtaminte, sa stai la plaja si sa te bronzezi, schimbadu-ti culoarea pielii din alb in aramiu sau sa faci popasuri si sa incerci sa le imbini pe toate intr-un circuit de neuitat.
Una dintre lucrurile cele mai des intalnite in vacante este vizitarea manastirilor, care pur si simplu te inalta. Doresti sa intri si sa nu mai iesi, doresti sa asculti coruri bisericesti rupte din Rai si totul sa ramana intiparit in minte pentru tot restul vietii.
O idee ar fi sa te cazezi la acest hotel din Curtea de Arges si sa incepi drumetii frumoase, sa vizitezi Casa Goanga sau Casa Norocea, sa bei apa de la Fantana lui Manole si sa reinveti istoria la Manastirea Cozia.
Prima vizita la acesta manastire am facut-o prin clasa a 7-a si am fost placut impresionata, chiar daca nu aveam varsta la care sa intelegi prea bine importanta unui astfel de constructii de suflet. Apoi am vizitat-o acum cativa ani, cand am descoperit cu totul o alta fata a ei.
Alta idee, daca stai la tara si vrei sa vizitezi orase importate, poti opta pentru capitala unde chiar avem ce vedea, excluzand partea intunecata a acestui oras.
Arcul de Triumf din Bucuresti este un monument ce comemorează participarea Romaniei la
Primul Razboi Mondial si victoria ei alaturi de Antanta. Este amplasat in piata cu acelasi nume, avand in imprejurimile sale doua parcuri:
Parcul Herastrau, cu o intrare in partea de Est a Arcului, si parti din
Parcul Kiseleff la Nord si Sud de acesta.
Forma sa actuală este concepută de arhitectul Petre Antonescu, iar
basoreliefurile din marmură de Ruschita sunt realizate de mai multi
sculptori, printre care se afla si Ion Jalea și Dimitrie Paciurea.
Arcul de Triumf adaposteste in interiorul sau si un muzeu, care, din
pacate, poate fi vizitate doar in anumite ocazii. De asemenea, el ofera si o panorama de 360° pe terasa aflata la varful sau, din care se vad
parcurile alaturate și turnurile cele mai inalte din București. Aparatul de fotografiat are de lucru aici si chiar este indicat sa fie nelipsit in ruxac.
In concluzie, daca avem voia buna si zile frumoase, bagajul facut si bani in portofel, putem striga cu voce tare, ” hai in vacanta!”

No votes yet.
Please wait...