CUM SE FACE, GRADINA

Maceratul de urzica de 3 zile – Insecticid bio

Maceratul de urzica de 3 zile este un insecticid bio, care este un produs separat de maceratul de urzica de 7 zile, care este un fertilizator grozav, bogat in azot si fier. Spun acest lucru, deoarece se face mereu o confuzie intre cele 2 solutii si dezamagirea cum ca ” am dat cu macerat si nu au murit purecii de pe bob”, spre exemplu.

maceratul de urzica

Maceratul de urzica de 3 zile – Mod de preparare si utilizare

  • Plantele de urzici tocate se pun la macerat in apa de ploaie, daca se poate, sau de izvor, in raport de 1:9 sau 1:10
  • Se pune o greutate peste ele in vasul respectiv, sa le tina sub lichid
  • Dupa 3 zile, solutia se strecoara printr-o panza si se pastreaza la racoare si intuneric, pana ce se termina de folosit
  • Pentru utilizare, se pune maceratul nediluat intr-un pulverizator si se stropesc plantele cu pureci negri sau verzi…, insistand prin interiorul fruzelor rasucite.
  • Se face acest lucru 3 zile la rand.
  • Dupa ce purecii au murit, este recomandat un dus cu apa pentru a-i curata de pe plante.

In cazul meu, am folosit acest macerat pe purecii negri de pe bob si pe purecii gri de pe varfurile unui cires foarte tanar. Norocul nostru a fost ca, dupa cele 3 zile de stropit, a sosit si o ploaie buna, ploaie ce a curatat bobul si l-a facut “ca nou”.

In prima zi nu miroase atat de rau, dar in zilele urmatoare, mirosul maceratului se mai schimba un pic, insa suntem obisnuiti, deoarece toate macerate care se fac cu fermentatie aeroba, au miros intepator :)))

Gradinariti cu dragoste!

 

Rating: 4.9, from 9 votes.
Please wait...