Aici, la Magazinul de Acasă, suntem o familie care încearcă să țină pasul cu timpurile care merg înainte cu o viteză amețitoare și încercăm să îi ajutăm și pe alții să trăiască o viață frumoasă, sănătoasă și într-o continuă dezvoltare.

Plecând de la premisa ca viața ți-o faci cu mâna ta, astăzi aș vrea să vorbim despre cum noi, oamenii, ne-am rătăcit în secolul vitezei, despre cum rapiditatea cu care lucrurile din jurul nostru se mișcă crește exponențial pe zi ce trece și de ce majoritatea dintre noi ne regăsim des în situația în care nu mai știm cum să mergem mai departe.

Lumea se schimbă – acceptă schimbarea

Una dintre cele mai mari temeri (și probleme) ale omului este schimbarea. Frica de schimbare ne oprește din a  evolua. Frica de schimbare ne face să credem că trăim bine, ne iluzionează că atât putem, ne orbește și ne închide într-un cerc al complacerii care este responsabil pentru multe dintre întrebările fără răspunsuri pe care ni le punem zilnic.

De mii de ani, trăim sub aceeași dogma: CREDE ȘI NU CERCETA. Urmăm orbește niște principii învechite de viață pe care le transmitem copiilor noștri în niște timpuri în care vechile învățături nu se mai aplică. Și asta pentru că nu ne punem întrebări, nu ne îndoim, nu vrem să știm mai multe, nu vrem să știm de ce sau de ce nu, tocmai din frica de a ne schimba, de a fi altfel.

Fi schimbarea pe care o vrei în lume!

Dumnezeu NU este în ceruri

Deși este un subiect sensibil, nu putem fugi la nesfârșit de un adevăr pierdut în timp, răstălmăcit sub diverse forme, interpretat și reinterpretat de-alungul timpului.

Ideea de divinitate a plecat de la dorința omului de a-și explica diverse fenomene – asta o știm cu toții.

Chiar dacă nu e nimic greșit în a încerca să definești în termeni umani o noțiune care e mai presus de rațiunea noastră, uitați-vă mai atent unde s-a ajuns.

Unui copil îi spui de mic “nu fă asta ca te bate Dumnezeu!”, “nu vorbi urât că îți taie popa limba”, “nu face aia că o să ajungi în iad”. Deși copilul nu înțelege exact de ce e greșit să facă anumite lucruri, el o să trăiască în permanență cu ideea că e cineva acolo sus în ceruri care stă mereu cu ochii pe el. Copilul tău va trăii într-o frică nejustificată și indusă chiar de tine pentru că și tu trăiești cu aceeași teamă irațională că ești slujitorul unui personaj imaginar care te veghează constant și notează undeva fiecare greșeală pe care o faci pentru ca mai târziu să fii judecat. De biserică refuz să îmi dau cu părerea cu speranța că își va face DNA-ul treaba.

În fine, ideea este că trebuie să ieșim din doctrina dăunătoare numită religie și să vedem metafora din spatele fiecăreia: divinitatea e în interiorul tău – e iubirea care nu poate fi explicată științific, e legătura metafizică dintre toate ființele vii. Ea se descoperă, nu se impune, nu se învață, nu se construiește. Ea există în fiecare din noi și între noi, este elementul primordial care dă o logică și un curs firesc vieții.

Auzim des afirmații precum: “Dumnezeu m-a ajutat să trec peste”, “Datorită lui Dumnezeu am reușit”. NU. Nu din cauza personajului fantasmagoric creat în capul tău ai trecut tu peste un eveniment tragic și el nu e responsabil de succesul sau eșecul tău. Faptul că tu ai crezut cu toată ființa ta un anumit lucru a dus la îndeplinirea lui. Atunci când vrei cu adevărat ceva, tot universul tău conspiră pentru îndeplinirea acelui lucru. Este psihologie pură, este subconștientul tău care îți ghidează viața și acțiunile, nici de cum mâna unui bătrânel din ceruri care ți-a ascultat rugăciunile pentru că te-ai dus sub fusta popii să te spovedești.

Am să las imaginea asta aici:

Sursa: abzu2.com

 

Nu mai căuta adevărul în gura celor din jur

Cercetează. Cunoaște – atât pe tine cât și lumea din jur. Ai două mâini, două picioare, 5 organe de simț și un creier care le leagă pe toate. Folosește-le! Tu ai puterea de a face orice. Doar TU sți de ce ești capabil. Nu mai lăsa pe nimeni să îți spună ce poți să faci, ce ar trebui să faci, ce e mai bine pentru tine. Societatea modernă ne induce în mod greșit ideea că viața trebuie trăită după un anumit șablon și că orice iese din acest șablon e greșit. Apartenența la “normalitate” îți crează un fals sentiment de împlinire care se va întoarce împotriva ta mai devreme sau mai târziu sub diverse forme. Asta pentru că nimeni nu e la fel, avem scopuri, idealuri, păreri diferite. Sa fii diferit e bine. Nu da cu piciorul la ce vrei tu doar pentru că oamenii din jur cred că ar trebui să faci altceva, sau pentru ca nu e profitabil, sau pentru că nu îți oferă siguranța zilei de mâine. Dacă iubești și crezi în ceva cu adevărat, nu te împotrivi – acela e adevărul, acela e Dumnezeul tău. Nu te nega pe tine! Negarea de sine duce la îmbolnăvirea psihică ce se va răsfrânge, în mod evident, și asupra corpului tău.

Nu uita că fiecare om are o conștiință – un izvor de adevăr care se află în interiorul tău și care așteaptă să fie descoperit și să te alimentezi din el.

“Conștiința este abilitatea de a fi prezent în fiecare moment al vieții tale fără a fi judecat de propria persoană sau de alții. Este abilitatea de a fi receptiv la tot, de a putea crea tot ce îți dorești în viață, mai măreț decât ce ai acum și mai mult decât îți poți imagina că vei putea avea.” – Gary Douglas

 

Data viitoare vorbim despre Creativitate și despre cât de importantă este ea în lupta cu tine însuți.