Arta de a face case

   Ce poate sa ne transmita o casa, atunci cand o privim?
   Cateodata indiferenta, cateodata repulsie, cateodata caldura, si doar rareori “posibil acasa”. Ne intoarcem privirea, inchidem ochii si ne inchipuim caldura din interior, frumusetea accesoriilor sau blanda atmosfera. Casa ne reprezinta si o facem asa cum simtim, asta daca nu avem de a face cu o mostenire sau un cadou..
Am vazut case din chirpici, frumoase si delicate, am vazut ” monumente” in care probabil te pierzi, am tresarit la o culoare anume, aducandu-mi un pic de invidie, am vazut case din lemn care se invart dupa soare, case specific romanesti, care iti aduc si un fel de mandrie.
Da, cu lucrul acesta chiar ne mandrim! Cu tipurile de case ecologice din lemn, care au facut inconjurul Europei. Case din grinzi stratificate, care au sau nu izolatie, la alegere noastra, case la care frumusestea lemnului se impleteste cu maiestria executiei, ne spun prin graiul imaginii ca sunt casele pe care majoritatea ni le dorim, iar atunci cand este totul dat la cheie, se poate numi, fie noroc, fie cea mai buna alegere pe care o puteam face.

 Poate ca o zi istovitoare, in care ai stai in picioare ore in sir, in care poate ai rastalmacit idei si ganduri, cifre si litere pana simti ca iti ia capul foc, poate ai tremurat in frig asteptand un tren in gara, sau poate ai trait simplu ca orice om de rand, poate ca acea zi se termina in casa aceea despre care va vorbeam si atunci….atunci totul este bine.
Casele ecologice din lemn, fac parte din alegerea celor mai multi oameni, fie ei romani, italieni, francezi, sau europeni in general, te pot rasfata in fiecare zi, sau iti pot aduce linistea la sfarsit de saptamana, devenind cu voia ta ” cabanierul sef” al familiei.

Un articol oferit de http://www.dornaecohouse.ro/fr/

Leave a reply: