Buchetul de trandafiri

    Tastele laptopului faceau zgomot, asemeni unei melodii, poate ca numai Enter-ul mai iesea din ritm, tablourile de pe pereti dadeau un aer de proaspat si viata, cartile despre flori erau imprastiate, dar parca in mod ordonat, pe biroul din lemn de stejar si mainile ei valsau pur si simplu pe tastatura. Era a doua carte pe care o scria despre trandafiri si avea in minte si una despre aranjamentele buchetelor. De multe ori se punea in pielea personajelor fictive si concepea fir cu fir buchete. Ca orice scriitor cauta mereu informatii si secrete despre florile care se cultiva langa trandafiri, care le influenteaza crestere si sanatatea.Poate ca levantica ar merge de minune, iar culoarea mov a ei, s-ar combina pefect cu nuanta galbena a tradafirilor mei….
Blogurile si site-urile personale ascundeau atatea lucruri minunate pe care le sorbea. Cauta colaborari cu florariile online, vorbea cu oamenii, dorind sa le inteleaga pasiunea. Gasi un buchet de trandafiri oranj pe care il studie. Denota caldura, duiosie, bunatate si blandete, parfum fin si romantism fara varsta. Poate ca l-ar oferi mamei, sorei, l-ar oferi cu drag invatatoarei fiului ei, poate ca ar dori sa il primeasca de la cineva din familie sau colegi, atunci cand este ziua ei sau la recenzia unei carti, dar parca de la iubitul ei sot astepta altceva.
    Inchise ochii si se gandi la culoarea rosie a petalelor pe care ar dori sa i le asterne pe pat sau la buchetul care pur si simplu te lasa fara grai atunci cand il tii in mana. Pasiunea cere altceva decat un manunchi de flori grupate frumos si ordonat, cere mister, culoare, mesaj unic si flacara aprinsa, cere dorinta fara prea multe cuvinte, doar gesturi, mangaieri si parfum. Isi inchipui cum ar arata un buchet ideal care ar ” topi-o”, pur si simplu.
   Continua sa scrie despre trandafiri, desena tot felul de spaliere pentru sustinere, cauta poze si comentarii ale cititorilor despre ingrijirea lor. Usa se deschise incet si cu pasi repezi, iubitul ei sot se apropie cu zambetul pe buze si cu un buchet de trandafiri rosii ca in imaginatia ei. Era o surpriza pe care o facea mereu, dar de fiecare data era unica si ii facea o placere enorma sa o vada fericita.

    De multe ori ni se intampla in viata sa ne gandim la acelasi lucru, poate chiar in acelasi timp si sa fim pe aceeasi lungime de unda cu cineva drag si sa credem ca Universul este in armonie cu noi. Poate asa este, important este sa credem.
     Ii numara, 19 trandafiri insemnand 19 ani petrecuti impreuna, gandi cu voce tare. Lua aparatul si il fotografie si ii veni o idee, ” va fi imaginea de pe coperta cartii mele”. Da, da,da!
  

19 comments On Buchetul de trandafiri

Leave a reply: