Cartofii mei in fân

  Am citit undeva ca, atunci cand cartofii sunt infloriti, noii cartofiori din pamant, trebuie sa aiba marimea unui ou de gaina.
Eu nu am putut rezista tentatiei de a verifica, normal, doar este experiment si trebuie urmarit. Am cotrobait usor prin fan si am zarit prima productie de anul acesta. Am avut emotii :)) Nu am continuat cu scormonitul ca sa nu deranjez “puisorii”.
Am facut o poza si am mai pus niste fan, ca sa mentin inaltimea stratului.

Aseara i-am udat si i-am mai fertilizat cu zeama de urzica. Ce frumos!!!

Gradinariti cu dragoste! 

10 comments On Cartofii mei in fân

 • e grozav!
  ce fel de aparat foto ai tu?

 • Telefon mobil LG shine.De ce?
  Unele poze sunt facute cu Nokia, dar acela este a lui Rafi,studentul meu la foto.

 • unele poze mi se par cu prea multa lumina in ele. nu stiu cum sa explic, dar la aparatul meu foto, cand e mai intuneric afara, pot sa-i reglez luminozitatea, sa se vada bine obiectul, dar daca uit sa dau la loc si fac poza cand lumina e buna, iese asa, foarte stralucitoare, ca la tine acum. ia vezi, poate ai si la telefon o optiune de reglaj din asta de luminozitate. altminteri, face poze foarte bune, vad.

 • Cristina,ai dreptate, verificai telefonul,are multe chestii de reglat, am sa le incerc pe toate, sa vad ce pot face :))

 • buna!
  am purces si eu anul acesta la experimentarea cartofilor pusi in fan. au rasarit f. tarziu.inca mai sunt movilite pe unde vor sa mai rasara. as vrea tare mult sa vad cum arata la tine, poate pui o poza cu stratul in care sunt, la suprafata. eu nu am cautat sa vad daca au rod, merg pe incredere.

 • Draga Cornelia, aici am postat poze cu ei la inceputul lui mai http://vasi-gioni.blogspot.com/2011/05/cartofii-in-fan-continua-sa-creasca.html
  sau in stanga e titlui "cartofii in fan-continua sa creasca"
  Acum sunt mult mai mari, sunt infloriti si vreau sa-ti spun ca in momentul infloririi poti sa-i cauti de productie, cum am scris sus in articol, nu mai devreme. Eu am cotrobait si am vazut ca sunt si mari cat oul chiar de gasca, dar si micuti. Si la mine au iesit cam greu, chiar scormoneam prin fan sa vad daca se vad :))
  E greu de stabatut stratul gros de paie de pe ei, dar dupa aceea cresc repede.
  Sa ma tii la curent cu experimentul tau, ca asa invatam, una de la alta.
  Mai vorbim.

 • Eu nu pun cartofi in fin dar anul acesta cartofi sunt foarte frumosi am pus in gradina imadeat ce am putut sapa is am scos cartofii frumosi, mai ales cei lunguieti A

 • Alina, am si eu pusi normal, in gradina, dar asta a fost un experiment si e bine de stiut daca ai un teren care are pamant rau si vrei sa-l folosesti la ceva util, sau ai resturi de capite de fan si le poti folosi, ascunzand cartofi pe sub fan :))

 • As vrea sa incerc experimentul cu cartofii in paie, deoarece de 2 ani din cauza chiorilor sau orbetilor nu am reusit sa strang nici macar un cartof. Aceeasi soarta a avut.o si ceapa si usturoiul. Imi poti spune la ce interval de timp uzi si pe ce suprafata i.as putea cultiva, deoarece am cititi ca se fac in lazi de 0.80 x 0.80 caci altfel se incing. Mirela

  • Mirela, eu i-am pus tot pe pamant, deci orbetii tot i-ar manca daca as avea…numai ca sunt acoperiti cu fan, nu cu pamant. Nu ai incercat straturi inaltate, dar podite cu tigle sparte si apoi straturi de pamant desupra sau cele lasagna( daca stii de ele) ? Eu am facut asa impotriva cartitelor si chiar a functionat. Nu se uda des, pentru ca fanul pastreaza umezeala, si in functie de vreme, ca defapt orice planta din gradina.

Leave a reply: