Gladiolele au supravietuit

      In fiecare an eu scoteam zecile de bulbi de gladiole pe care le aveam. Le sortam, le ambalam, le puneam in cutii de carton si le depozitam pe unde puteam….
     Anul trecut, m-am gandit ca as putea face un experiment riscant 🙂 si sa las bulbii, in pamant, peste iarna. I-am acoperit cu o patura generoasa de frunze uscate si apoi un strat de tulpini uscate de la florile anuale.
     Mi-a fost foarte usor deoarece marea parte a gladiolelor sunt plantate pe un fel de insula si am putut acoperii totul.
    In primavara asta, am dat resturile vegetale mari deoparte, frunzele uscate erau cam aproape putrezite si gladiolele erau incoltite :)) Acum au inceput sa creasca.
    

Daca vor inflori ca in anii trecuti, doamne, cata munca am scutit!!!
Gradinariti cu dragoste!

4 comments On Gladiolele au supravietuit

  • buna ideea , am observat si eu lucrul asta ca mi-au ramas cepe in pamant de asta toamna si acum sunt bine mersi. la toamna n-am sa le mai scot nici eu.pe cele scoase nici acum n-am reusit sa le plantez ,inca sunt in beci. 🙂

  • Am tras un pic de spaima, dar, vorba ta, mai am si eu niste bulbi care erau rataciti si i-am scos si nu am reusit sa-i pun.Oricum, la cativaani trebuiesc verificati si rariti, dar nu anual….

  • ce e de facut sa nu mai creasca bulbi mici sa ramana un singur fir de gladiola viguros

  • Anonim,
    bulbii mici se formeaza pentru inmultirea plantei, dar daca scoti bulbii toamna, ii cureti de cei mici, ii pastrezi in loc uscat, iar in primavara ii pui in pamant si o sa-ti iasa numai o gladiola mare si frumoasa.Cei mici, ii pui separat in pamant si or sa se faca si ei mari in decursul anului.
    Dar trebuie sa scoti bulbii in toamna.
    Numai bine!

Leave a reply: