Gradinaritul in functie de fazele lunii este ca si feng shui-ul .Cate bordee, atatea obicee. Cu cat citesti mai mult cu atat te incurci mai mult (ha, ha, ha). Asa ca daca aveti si alte pareri, accept orice opinie.
Luna in descrestere, este perioada cuprinsa intre Luna Plina si Luna noua. Este perioada in care nivelul apei scade,iar lumina descreste.

Ce putem face in gradina :

– Pregatirea solului, cine o face, cine nu, poate ingloba compostul, mranita sau solutiile pentru ameliorarea pamantului (ex.var, nisip ).
– In aceasta perioada este bine sa transplantam rasaduri, sa cultivam flori in jardiniere sau vase, sa plantam arbori si arbusti.
– Recoltarea radacinoaselor si a cartofului
– Tunderea florilor, a copacilor. Pomilor fructiferi li se taie ramurile pentru formarea coroanei, intr-una din zilele in care luna este intr-o constelatie cu semn de foc ( leu, sagetator, berbec ). Tunderea arborilor sau arbustilor cu flori se face intr-o zi in care luna se afla in constelatie de aer ( gemeni, balanta, varsator )
-obtinerea si plantarea butasilor
Aceste treburi, sunt recomandate a fi facute in prima saptamana, in a doua nu se recolteaza ,nu se insamanteaza, ci ne putem ocupa de buruieni.
Mai vorbim, pana atunci,

Gradinariti cu dragoste!