Mi-am pregătit răsaduri de plante companion, crăite, condurasi, gălbenele si petunii. Aceste flori vor fi prezente în toate straturile mele de legume, printre roșii și fasole, lângă cartofi , măzare și morcovi.
O mare plăcere să fac răsaduri de condurași. Cresc repede, frumoase și sănătoase sau, cum se spune, cresc într-o săptămână cât altele într-o lună.
Craitele au atate intrebuintari, incat, parca nu am deajuns si ar mai trebui sa mai pun.
Petuniile din straturi sunt mai mult pentru atragerea albinelor. Rasaduri cu fitze, cresc greu, radacini fine…off.
Galbenelele, deobicei ies singure, dar am vrut sa le am mai devreme si sa am un numar de plante pentru straturile de legume. Usor de facut, semintele germineaza repede si este o placere sa vezi cat sunt de viguroase.
Vreau sa va mai arat si rasadurile de rosii din bidoanele mele simpatice. Se dezvolta foarte frumos, in ciuda faptului ca le am in solarul neincalzit si in ultimele nopti au fost si 3-4 grade.
Am mari emotii pentru rosiile si ardeii pe care i-am pus deja in pamant, in solar. Ardeii sunt acoperiti cu sticle de plastic.
Si au iesit cartofii cultivati in fan…
Dintre plantele de leac, a ieșit tătăneasa , dar este micuță, urzicile sunt deajuns, pelinul încă nu l-am văzut, dar nu duc lipsă, ferigi am o groază, coada calului este din plin pe câmp și pot să o folosesc tăiată în ceaiuri, însă, ce-mi lipsește din grădină, dar am să le aduc de pe câmp, sunt vetricea și limba mielului .
Vetricea este o super plantă, abia aștept să o găsesc. Ea trebuie cultivată la baza pomilor, sau în straturile de legume, nu numai în soluție.
Și pentru că nu mă pot abține, pozez năsturașii, rezistenți la frig, delicați dar puternici în același timp, sarea și piperul din gazon….
Mai vorbim, până atunci…..
Grădinăriți cu dragoste!