Am cautat prin magazinele mele un soi extra timpuriu,sau macar timpuri, de rosii,pentru cultura in solar,dar nu am gasit decat soiul Money Maker, care la mine pe plic este semitimpriu, pe net scrie ca ar fi timpuriu.

  Sa vedem cateva date despre soi:

 

MoneyMaker este un soi timpuriu, bogat in fructe de marime mijlocie. 
    Rosiile(tomatele) cer multa lumina, mai ales in rasadnita si solarii. Au nevoie de multa hrana, de aceea trebuie cultivate in soluri fertile, ingrasate treptat cu ingrasaminte naturale.
    Pentru cultura de vara, semanatul in rasadnita se face la inceputul lunii martie. Cand a trecut pericolul brumelor tarzii de primavara, incepand cu mijlocul lunii mai, rasadurile de tomate se pot planta in gradina. 
    Legatul de arac sau de spalier se face pe masura ce tufele se incarca cu rod si devin mai grele. Legarea se face cu sfori, fasii de carpe sau alt material textile, imediat sub frunze, inconjurand tulpina in asa fel incat fructele sa aiba loc sa creasca. 
   Copilitul, ruperea lastarilor crescuti sub frunzele principale, se face imediat ce acestia apar, pentru o buna dezvoltare a fructelor. Se pot lasa 1-2 lastari la tufa, din cei care apar in preajma primului ciorchine de fructe, pentru cresterea productiei.
 Sol: fertil, ingrasat cu ingrasaminte naturale
Sadire: Martie – April in Ghivece/Ladite/Rasadnite
Repicarea: April
Temperatura de germinare: 18 – 22 °C
Perioada de germinare: 8 – 14 zile

   Asa ca,am trecut la treaba si am semanat in jur de 50 de seminte. Am folosit ghivece de ziar si ceva coli,rebuturi, ca nu am mai avut presa ( nu ma omor cu cititul lor), tot pamant preparat de mine,nu cumparat.Le-am etichetat ,le-am udat , le-am acoperit cu folie si gata. Eu nu le mai repic, deoarece am pus cate 2 seminte in fiecare ghiveci. Cand am sa le mut in solar, am sa le pun cu tot cu ghiveci. Astep sa rasara.

 Fiind zapada afara,nu pot continua cu straturile lasagna. Astept sa se ia zapada, sa adun frunzele uscate din padure.
Mai vorbim.

Gradinariti cu dragoste!