Salata creata – regina din solarul meu

                         Salata verde in solarul meu este regina. Este perfecta. Nu ma pot abtine sa nu o fotografiez . Acum, a crescut indeajuns cat sa o pot consuma. Sandwich-ul nostru de dimineata a prins viata 🙂

salata verde creata – lollo blonde
salata rosie creata – lollo rosa
salata capatana

Cum se cultiva:

Tipul de plantare Lunara : frunze
Tip de sol : sol usor, bogat in humus
Lumina : plin soare
Boli si insecte daunatoare : infectii fungice,mana, limacsii, paduchi.
Umiditate : bine drenat, cu umiditate normala
Ph-ul : neutru ( 6.6 – 7.3 )
Inaltime : 30 cm
Tip de vegetatie : planta anuala
Cand o plantam, cand o rasadim : primavara, iarna in sere si solarii
Metoda de inmultire : seminte
Culoarea florilor : alba
        Puteti semana salata la interior, la temperaturi mai ridicate si apoi plantate in solar sau gradina. Pe masura ce cresc, rariti sau transplantati plantele prea dese, separandu-le la o distanta de 25-30 cm. Din aprilie se poate planta direct in gradina. Se recolteaza inainte de a face seminte.

        Eu am semanat-o in ianuarie, in solarul neincalzit si nu prea s-a grabit sa iasa din cauza frigului. Cred ca la anul o sa seman in februarie. Am facut rigole si am semanat. La inceput am acoperit rigolele, suplimentar, cu folii cu bule. Exista o diferenta vizibila de marime intre salata de la marginile solarului si cele din interior. Iarna viitoare am sa ma gandesc la o protectie suplimentara la peretii solarului, mai ales la nivelul pamantului, locul unde stratul de zapada mentine temperatura mai scazuta. Dar acum sunt fascinata de perfectiunea ei. Au iesit si cateva fire de marar, numai bun pentru o salata crocanta si aromata. Mmmm!
Mai vorbim.

Gradinariti cu dragoste!

6 comments On Salata creata – regina din solarul meu

Leave a reply: