Connect with us

Magazinul De Acasa

Uncategorized

Sanatatea – un lucru de mare pret


   Despre sanatate as spune ca, daca am putea vorbi la nesfarsit, tot nu am aborda toate subiectele posibile. Este ceva atat de complex, incat de fiecare data cand apar cateva semne cum ca se poate subrezi ceva, intram in panica, mergem la medicul de familie, intrebam in stanga si in dreapta sau ne autodoftoricim si, de multe ori ne este bine apoi.
Intalnirea mea cu spitalele nu a fost dintre cele mai fericite cazuri, iar dupa ultimul eveniment din familie, am inceput sa le urasc, chiar daca lucrez si eu intr-unul, dar care mi se pare diferit de toate celelalte prin care am poposit.
    Lucrul care l-am facut  in cele mai multe cazuri, a fost sa ma documentez singura, din carti, din ziare si reviste de specialitate, iar mai nou de pe internet. Nu imi este la indemena sa dau fuga la doctor pentru o raceala sau o bubita aparuta la gura, nu ma internez pentru o durere de cap sau o diaree rebela, nu am ” tabarat ”  cu antibiotice imediat ce un rosu in gat i-a afectat pe copii, de injectii nu mai vorbesc, le-am amanat cat am putut, poate si pentru ca sunt o persoana exagerat de miloasa.
In primul rand trebuie sa ne cunoastem corpul si apoi cu ajutorul informatiilor pe care le citim putem sa ne aparam, sa evitam lucrurile care ne fac rau si chiar sa ne tratam.
Cand am timp liber, imi place sa caut noutati sau stiri sanatate, sa citesc despre subiecte  in domeniu medical in general, despre metode de terapie alternativa si mai ales pareri ale oamenilor.
   Multe lucruri poti invata citind.
   Gasim informatii legate de analize medicale si de noutati in domeniu, despre sanatatea femeii si planificarea familiala, aflam despre clinici si spitale si cum s-a facut telemedicina intre un spital din Romania si spitale din Anglia sau Grecia. Cand citesc lucruri asa marete, increderea mea creste, cand ajung  in cazul in care mi-as dori sa le si vad, acestea parca dispar in tumultul vietii din spitale.
A, ce mi se pare foarte important si ma bucur mult cand gasesc rapid, prospectele de la medicamente, pentru ca de multe ori, luam cate o folie, le pierdem sau pur si simplu nu le avem la indemana. Atunci intru pe Sfaturi medicale si gasesc informatiile care ma intereseaza.
Cu sanatatea nu ne jucam, nu glumim si ducem o lupta zi de zi sa ne-o pastram. Numai atunci cand o pierdem, incepem sa ne gandim cat este de pretioasa.Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

More in Uncategorized

To Top