Continui incursiunea mea in lumea materialelor naturale din domeniul rocilor, care pana acum erau  o nebuloasa pentru mine. Am vazut cat de utila este piatra cubica oriunde intr-o gospodarie si cum se muleaza pe orice idee pe care o ai atat in casa cat si in gradina. Am vazut cum piatra compozit este modelata in cele mai frumoase fantani arteziene, sau cum lutul  face o ceramica deosebita pentru  minunatele fantani feng shui.
  Acum, am descoperit travertinul. Ce bine suna! Pare ceva sofisticat si totodata curios. Si cum natura te lasa mut de multe ori in combinarea perfecta a culorilor, nici in cazul travertinului nu face o exceptie.
Puteti vedea in urmatoarele poze frumusetea lui.

Crystal-Geyser travertin

Este considerat o minune a naturii si inafara de frumusetea lui, travertinul este foarte, foarte rezistent. Exista chiar un castel construit din acest material , care dainuieste de 1000 ani.

Castle blue hour

Seamana foarte mult cu tuful vulcanic despre care am mai scris, fiind un fel de ruda a acestuia. Este o forma de calcar depusa de izvoarele minerale si in special de cele termale.
Piatra este caracterizata de gauri sau  jgheaburi care apar în mod natural, acestea fiind semne  ale trecerii timpului.
Este folosit in constructii, este clar.
Unii instalatori folosesc un mortar pentru a umple gaurile, in timp ce
altii le lasa deschise. Acesta poate fi, de asemenea, lustruit la un finisaj neted, lucios si vine intr-o varietate mare de culori . Cel mai utilizat este la pardoseli si blaturi  dar, daca este bine impermeabilizat (3 straturi), poate fi folosit fara probleme si in cabinele de dus, bai, piscine si fara probleme in exterior.
Arata asa bine si curat un blat de baie la care s-au folosit placaje de travertin antichizat!!

Magazinul Piatraonline va arata si invata ce este intr-adevar travertinul. Gasiti aici trepte, glafuri, blaturi sau placi pentru diferite placari interioare si exterioare, de o eleganta remarcabila. Vizitati-l!
Personalul magazinului este foarte bucuros sa ofere consultanta si firma Rock Star Construct poate asigura montaj profesional, accesorii pentru montaj si intretinere.