Ce bine ar fi daca legumele noastre cele de toate zilele ar ramane asa proaspete tot timpul anului. Dar nuuuu, trebuie sa ne gandim mereu la metode, posibilitati, gusturi si tot asa….
Eu, deobicei, o oparesc si o congelez in pachete, cat sa imi ajunga pentru o mancare.

Anul trecut, a intervenit o situatie in care trebuie sa trimit legume si copilului, student si el prin alte locuri. Si cum sa trimit pachet legume congelate? Hm, alta metoda trebuie gasita.
Asa ca, am luat cartea si am trecut la treaba.
Fasolea verde, pastai proaspete, in asa fel incat, atunci cand se indoaie sa se rupa, atunci e buna, fara ata, se culege, se alege, se spala bine si se rupe in bucati potrivite.
Se pune o oala cu apa si sare la fiert, se da in cloclot si se opareste fasolea, intre 5-15 minute. Se pune in strecuratoare, atentie!!! goliti apa in alta oala, nu o aruncati la chiuveta si treceti strecuratoarea cu fasole printr-un jet de apa rece, sa isi pastreze culoarea, se zice.
Se pune tecile in borcate, spalate si oparite, nu se indeasa si nu se pun pana in varful borcanului. Trebuie sa-i lasam loc sa respire :))
In apa in care am fiert tecile de fasole, mai putem pune sare, pana la 1 lingura la litru de apa si o dam iar in clocot si punem in borcane, peste fasole, sa o acopere, dar !!!, lasam gol de 1,5- 2 cm pana in  gura borcanului, pentru a avea loc sa fiarba.
Se capacesc, se verifica sa fie capacul OK si se sterilizeaza mult, cam 60 minute, borcanele de 800 gr. asa ca sa nu avem surprize. Aici nu ne jucam, ca la compoturi.
Culoarea mai vie de asa nu am putut obtine, dar cred ca este foarte bine si asa :))

Fasolea aceasta este de la Alina, pentru care ii zic sarumana!!!!!
Mai vorbim.
Conservariti cu dragoste!!