Care este cel mai bun soi de castraveti?

In zona mea stam cam prost cu apa, am zis-o de atatea ori, dar cu chin si insistenta, incercam sa cultivam si castraveti, chiar daca acesta cultura este dependenta de apa multa.
In general, sfatul meu este ca atunci cand planifici o gradina, sa asiguri castravetilor un loc, nu numai foarte bine hranit, ci si aproape de sursa de apa.

Soiurile mele preferate sunt cornisonul de toamna, un soi de castraveti de vara nici prea lungi nici prea scurti, dar foarte gustosi si buni, seminte primite cadou, dar nu stiu cum se numesc si inca un soi foarte crocant si tocmai bun de conservat, dar foarte pretentios fata de apa, cred ca Delicatess. Am cultivat si Micul parizian, dar nu a fost ceva deosebit.

Probleme nu am avut cu ei, inafara de amareala din cauza secetei.

Ce soiuri de castraveti iubiti si le cultivati de ani de zile si ce probleme ati avut cu ei?

Gradinariti cu dragoste!

8 comments On Care este cel mai bun soi de castraveti?

 • Eu in fiecare an curpar pentru bunici seminte de castraveti, dar inca n-am gasit nimic extraordinar. Stiu ca nici pamantul din gradina lor nu prea e de ajutor, dar de obicei majoritatea se umfla repede si devin niste mingi care bat usor spre verde-galben. Rar sa apuci sa vezi vreunul subtirel si lung. Ma bate gandul sa iau la anu din aia galbeni, lemon. Ai avut asa ceva?

  • Green, nu am avut, dar lucrul acela se intampla din lipsa de apa in mod constant. Pamantul poate fi ajutat cu gunoi la cuib de la inceput dar cu apa este greu sa o asiguri zilnic, fara un sistem de picurare (care nu il am eu inca :()
   Am avut castraveti albi si armeninieni, bune ambele soiuri dar tot cu aceleasi cerinte.
   Pupici!

 • Buna,Vasi mi-a fost dor de tine,pupici
  Poti incerca cu un hibrid ,eu am avut Royal pentru toamna nu le-am dat cu nimic si au facut pana sus,si nici cu apa din belsug nu ma pot lauda.Roxana

  • Roxana am mai auzit de un hibrid, Levina parca, la Mihaela, dar nu am incercat, mergand pe soiuri, nu pe hibrizi. Eu sper sa vin cu picatura pentru anul viitor :))
   Pupici!

 • Un an nou fericit, sănătos şi prosper!

 • Buna Vasi,
  Am citit majoritatea articolului din blogul tau si sunt foarte impresionata de toate cunostintele tale!
  Momentan traiesc in strainatate dar sper sa ma intorc candva in tara si sa pun in practica toate sfaturile tale!
  O zi buna,
  Sabina

Comments are closed.