Ca in filmul acela,” ce vraji a mai facut nevasta mea” mai notez si eu asa virtual, cam ce am mai facut anul acesta pentru gradina, in aceasta perioada, pentru ca sa pot face comparatie cu anii trecuti.
Apoi, au mai aparut provocari, pe care le cam caut cu lumanarea. Asa face ca am pus primele rosii in solar, dar nu multe, vreo opt fire din soiul Azoychka si azi voi incerca trei fire din Negru de Crimeea, care se zice ca s-ar comporta bine la temperaturi mai scazute. Mi-am lasat si de rezerva in cazul in care nu fac fata si le gasesc suparate pe viata.

Bineinteles ca le-am acoperit suplimentar cu jumatati de sticla de plastic, iar in cazul in care rezista, pot zice ca s-au aclimatizat si la mine in gradina si voi pastra seminte cu tot cu cunostinte (ha,ha,ha).

Urmeaza cele timpurii si apoi restul.

La radacina am pus cenusa si coji de ou pisate, trebuia si o capatana de peste, dar nu am avut si nici nu ma asteptam sa le pun, dar asa este cu provocarile.
In solar au aparut ridichiile de luna, ceapa verde, usturoiul, salata creata si spanacul, iar in gradina, afara, am semanat morcovii, soiurile portocaliu nantes, rosu atomic si mov .

Le-am semanat in straturile inaltate in care am avut anul trecut ceapa si le-am acoperit cu folie. In alt strat inaltat dar mai micut, am semanta creson si in altul salata verde mix, care este pur si simplu superba. Am semanat si in toamna si este un amestec de frunze si culori deosebite. Bineinteles ca le-am acoperit si pe acestea cu folie si gata.

Mazarea nu am pus-o afara, dar am facut ceva rasaduri care au si rasarit si nu am graba pana nu se face frumos afara, pentru ca in solar este mai caldut 😀
La rasaduri nu mai umblu, nu mai repic pentru ca sunt destul de rare si de frumoase cat sa se faca si mai groase si mai frumoase. Am diferite stadii de dezvoltare si pun in continuare si …asta este.

 

Voi in ce stadiu sunteti ?

Gradinariti cu dragoste!