Ciupitul la castraveti

  Castravetele este unul dintre legumele cele mai iubite. Ce ar fi salata de rosii de vara fara castraveti?
Cultivarea lui este in general simpla , asta daca nu complicam noi lucrurile :)) si deobicei se pot face doua culturi pe an. Cea de sfarsitul primaverii cu recoltare in timpul verii si cea de sfarsitul verii cu recoltare toamna. Eu am facut rasaduri in casa si vreo 4 plantute am sa le pun in solar ca sa am o productie timpurie. Nici nu am nevoie de foarte multe plante, pentru ca anul acesta iar am sa fac ciupiri la castraveti. 

 Cum se face
– dupa ce plantuta face patru frunze, se ciupeste varful plantei.Vor creste doi lastari laterari
– atunci cand si lastarii laterali vor avea patru frunzulite, ii vom ciupi si pe aceia. Astfel rasadul de castravete se va ramifica si va creste numarul de flori femele, lucru ce va duce la o productie mult mai mare decat un rasad obisnuit. 
    Acum 2 ani, am pus 10 rasaduri de castraveti ciupiti asa cum am descris si am avut castraveti foarte multi.
Anul trecut, am pus o serie care nu prea au iesit, iar cei care au iesit au fost cam ” cu capu” si apoi am mai pus o serie in solar, unde am pus seminte cu pumnul, de frica cum ca s-ar putea sa nu iasa. Cand au iesit, doamne……padure, nu stiam ce sa las, ce sa scot, asa ca nu am mai facut ciupitul. Am gresit, a fost multa vegetatie si putine fructe.
Anul acesta voi pune, maxim 20 de rasaduri de vara si 20 de toamna. Ciupit ca la carte. Pai ce facem aici?
Mai vorbim.

Gradinariti cu dragoste!

149 comments On Ciupitul la castraveti

Leave a reply: