De zile bune incerc sa dau de cap rasadului perfect, fara sa ma pierd in amanunte de mare stiinta, fara sa caut sterilitatea in sol sau frumusetea in ghivece.
De zile bune stau cu mainile murdare de pamant si ma rog sa fie bine, si sa iasa.

Am gasit de cuvinta sa nu mai arunc cutiute de carton sau sticle de plastic. Sa le adun, sa le strang, sa le mut dintr-o parte in alta pana le gasesc utilitate, sa ii exasperez pe cei din jur cu lucrul acesta, ca apoi sa ii coplesesc cu platute crescute in orice.

Cu mainile murdare de pamant ma simt ca facand parte din el, ii simt asprimea si caldura, ii simt frumusetea si rolul lui.
Nu este deloc simplu sa cresti o planta de la semanare. Ba e prea cald si uscaciune in aer, ba nu este lumina suficienta, ba trebuie sa fii atenta cand rasare sa ridici protectia, ba s-au alungit atat de mult incat nu stiu daca mai pot face ceva….

Incerc sa fiu organizata, dar nu pot, dorinta de a nu trece cumva vreo samanta nepusa, ma face sa ma panichez si sa fac liste. Am o agenda acasa, scriu in ea, uit apoi si imi fac alta la serviciu….Aici am pervazurile pline de cutiute cu rasaduri, este lumina multa si caldura.
Bifez si sunt multumita. O minisera ma scoate din incurcatura. Este mai mare si incap mai multe seminte de mai multe feluri.
Tai bidonul, am mai zis cum, il aranjez cu grija, imi murdaresc mainile de pamant si pun semintele si etichetele.

 

Le acopar cu capacul decupat treisferturi dinainte si sigilez taietura cu banda adeziva, cat sa le creez o atmosfera prietenoasa si calduroasa. Si uit de ele, dar nu chiar de tot….pana cand vor germina sunt scapata:))
Pe acestea le-am pus undeva la frig, poate chiar afara pe urmatoarele. Pentru solar am facut proviziile de rasaduri, acum ma ocup cu cele din gradina.

Fiecare samanta are o poveste si este primita cu drag. Sunt multe, si se anunta altele:))
Ma simt ca o nebuna cu mainile murdare de pamant si cu gandul la gradina.

Miniserele trebuiesc verificare din cand in cand, si aerisite. Daca le tinem afara, urmarim vremea sa nu fie multe grade sub zero. Atunci, noaptea trebuiesc acoperite cu o patura.
Rasadurile care vor iesi vor fi puternice si nu vor trebui calite inainte de a le muta in gradina.

Mai bifez ceva si sunt multumita, iar cand sunt multumita scriu. Apropo, nu am pus seminte de flori, nu am pus seminte de arbori, vinetele nu se dezvolta cum trebuie, nu am inca seminte de creson………
Ma declar o nebuna cu mainile murdare de pamant.

Recomand Floraria online

Gradinariti cu dragoste!