Pentru a avea verdeturi proaspete in oricare anotimp trebuie sa semanam seminte de ierburi aromatice chiar la noi acasa.Pentru asta trebuie sa achizitionati seminte de marar,patrunjel,leustean,busuioc,salvie,coriandru,maghiran,cimbru,tarhon sau alta mirodenie care va plac,cumparati citeva ghivece frumoase si pamant de flori.
In ghivece puneti la baza un strat de nisip sau pietrisi pentru drenare,dupa care se pune pamant (ori cumparati pamant de flori de la magazinele de specialitate,ori aduceti pamant de la tara,daca se poate un amestec de nisip cu mranita sau compost si pamant de gradina).
Se presara seminte deasupra pamantului si se acopera cu un strat foarte subtire de pamant sau nisip si se uda cu apa calduta.
Pentru a germina frumos si repede,se acopera ghiveciul cu o folie pentru a se pastra umiditatea si caldura necesara germinarii.Se aeriseste de citeva ori pe zi pentru a nu putrezi semintele.
Daca pamantul se usuca udati chiar cu apa calda.Mirodeniile ar trebui sa rasara in decurs de 1-2 saptamani.
In momentul in care plantutele au iesit se ridica folia.Cind plantele au mai multe frunze normale,se pot face taierile pentru a forma coroane mai bogate.
Continuam in alt articol.