Cum se cultiva condurasii din seminte

   Este o placere sa cultivi condurasii din seminte. Semintele sunt mari, poti sa pui cate una, fara sa te chinuiesti :))
Condurasii se mai numesc condurul doamnei, lupidragi sau bobidragi.
Eu am facut rasaduri ca sa stiu sigur daca ma bazez pe seminte, deoarece mi se intampla des sa pun seminte si sa nu-mi rasara nimic. Acelasi lucru am facut si cu craitele. Acum rasadurile sunt mari si gata de plantare in solar printre rosii sau in straturile de fasole sau alte legume.

Eu am pus cate 1-2 seminte in paharele de plastic pline de pamant de gradina. Condurasii prefera solurile sarace, deoarece, in cazul in care este fertilizat, plantele vor excela prin frunze si nu prin flori. Acest lucru l-am patit si eu acum cativa ani cand, cu multa dragoste, am fertilizat pamantul din ghivecele mele cu condurasi cu o solutie de detergent bio de la Amway, diluat in apa, detergent care putea fi folosit si ca ingrasamant de flori. Asa ca m-am trezit cu o padure de frunze si cateva flori micute. Am fost foarte dezamagita. Dupa aceea am citit despre cerintele pe care le are fata de sol.

Semintele pot fi semanate direct in gradina, la sfarsitul lui aprilie – inceputul lui mai, rasar foarte repede si prefera locurile insorite.
Pot fi folosite ca si plante capcana, deoarece atrag paduchii sau afidele, datorita culorii gaben-portocalie a florilor. Astfel aceste insecte nu mai invadeaza legumele.

Mai vorbim.
Gradinariti cu dragoste!

6 comments On Cum se cultiva condurasii din seminte

Leave a reply: