Connect with us

Magazinul De Acasa

CUM SE FACE

Cum se inmulteste hortensia prin butasi

           Hortensia sau Hydragea este o floare foarte usor de inmultit prin butasi. Pentru asta, se taie un lastar care are cel putin 3 noduri.

Butasul se aranjaza un pic, se lasa 2 frunze, care se scurteaza si ele un pic. Am mai folosit un bob de grau, ca stimulator de inradacinare, care se pune intr-o crestatura sub nodul bazal, fara a afecta acest nod.
Germinarea bobului de grau, elibereaza auxine – acestea stimuleaza inradacinarea.Am pus butasul in pamant amestecat cu compost, am udat si am acoperit vasul cu un clopot de plastic pentru a mentine umiditatea.

Butasul este prins cand apar noii lastari . Se planteaza intr-o zona umbroasa din gradina si se uda des. Mai vorbim.

Gradinariti cu dragoste!Continue Reading
Advertisement
11 Comments

11 Comments

 1. Alexandra

  June 4, 2011 at 4:57 pm

  Vasi, am reparat. Hai, te astept! 🙂

 2. cornelia

  June 30, 2011 at 3:49 am

  am trei hortensii in curte, de 2, 3. si 5 ani. nici una nu infloreste. dupa cat timp fac flori?

 3. vasidubreu

  June 30, 2011 at 5:51 am

  Cornelia,hortensiile nu trebuiesc tunse.In cazul in care le-ai tuns in primavara, florile care apar pe lastarii anuali,s-au dus. Eu recomand ca hortensiile sa fie la semiumbra sau umbra,sau, daca nu aveti posibilitatea de udare,sa alegeti alte flori,deoarece la seceta sunt urate,urate :((
  Eu am si la umbra si la soare.Sunt frumoase cat este solul umed, cand nu,e jale! De aceea se mai numesc si hydragea,ceea ce inseamna iubitor de apa.
  Dar spune-mi, le-ai tuns in primavara, macar sa stiu daca ti-am dat sfatul bun?

 4. Anonim

  July 21, 2011 at 9:35 am

  ce culori de hortensii aieu am una rozALINA

 5. vasidubreu

  July 21, 2011 at 4:21 pm

  Alina, nu am decat roz si una singura o am la umbra si cred ca pamantul este un pic mai acid si are nuante de albstru. Nu mai sunt asa de incintata de ele ca se fac asa urate daca este seceta si nu am timp sa le ud. Cred ca ma reprofilez pe trandafiri, care sunt cu mult mai modesti vis-a-vis de seceta.

 6. Anonim

  September 30, 2014 at 6:36 pm

  Buna seara, daca pun un bob de grau si plantez hortensia intr-un ghiveci, in casa neacoperit am vreo sansa? Am plantat una in curte, un butas, e verde dar nu prea vioi. Ma gandesc ca daca il plantez de acum in gradina si il acopar cu sticla (n-am clopot de sticla) e prea devreme sa-l tin pana in mai. Dvs ce credeti?

  • vasidubreu

   September 30, 2014 at 7:43 pm

   Daca este butas, nu vad de ce nu il acoperiti cu o sticla pana prinde radacini. Efectul de sera este benefic pentru asigurarea unui mediu propice. Optez pentru varianta " in casa".

 7. Alyce in Tara Minunilor

  May 10, 2015 at 8:03 pm

  Buna seara,

  Acum o luna am pus 3 butasi exact asa cum este specificat in aceasta postare. Le-am pus un pet in cap, in curte doar ca incepuse sa se inmoaie frunzele si am renuntat la pet. Si-au revenit si frunzele sunt foarte tari…. Oare in numai o luna au reusit sa se prinda?

  Multumesc!

 8. vasidubreu

  May 11, 2015 at 8:56 am

  Alyce, eu zic sa ii mai lasi acolo. In general, formeaza radacini cand incep sa apara lastari noi pe butas. Pastreaza soul umed in continuare si considera ca ai reusit :)))) Butasii fac radacini si in apa.

 9. Alyce in Tara Minunilor

  May 11, 2015 at 12:19 pm

  Acolo ii las vroiam sa stiu doar daca trebuie sa ma bucur sau sa ''plang'' :))) M-am tot rugat de o vecina sa imi dea si mie un firicel si nu a vrut decat asa. Tot e bine, nu?

  Iti multumesc mult pentru raspuns!

  • vasidubreu

   May 12, 2015 at 5:18 am

   E foarte bine! In cazul in care ti se prinde, o vei inmulti singura, si o vei intrece pe vecina :))))

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

More in CUM SE FACE

To Top