Eu sunt  gradinaresa de la ora 5, probabil una dintre zecile sau sutele la numar, care si-au tatuat gradina in suflet. Vreau sa ma trezesc poate cu o clipa inaintea ei, sa ii fac mai buna ziua cu un strop de apa de izvor, sa o verific si sa cred ca, poate dintr-un fel de egoism, doresc sa gust eu prima, aroma diminetii.

Nimeni in lumea asta nu iti pregateste sufletul pentru frumos, o faci mereu de unul singur si de fiecare data, este exact ca la prima intalnire. Nu este primul an cand infloresc trandafirul sau clematia, nu este prima data cand cultiv rosii sau ardei, dar ma trec fiori de fiecare data cata cand prima inflorire sau prima recolta apare.
Stau clipe in sir si studiez frumusetea lor si lucrul acesta ma face fericita.
Si atunci, de ce sa nu fiu si eu gradinareasa de la ora 5?

Nimeni in lumea asta, nu iti pregateste sufletul pentru momentul in care vezi gradina cu probleme. Am vazut panica pentru nimic, am ascultat ” bocet ” pentru o floare, am auzit suspine si rugaminti, am primit multumiri pentru sfaturi, am gustat succese si bucurii si odata cu voi multumirea mea mea a explodat de fiecare data.

De ce sa nu fiu si eu gradinareasa de la ora 5, cand inca lumina e difuza si poti surprinde roua diminetii in talpile odihnite de somn. Incearca macar odata, in cazul in care nu ai facut-o, sa te desculti si sa pasesti incet pe iarba, sa simti cum un fior iti trece prin tot corpul. Este momentul in care iti vine sa razi, sa tipi, sa alergi si sa iti revii in cel mai frumos mod posibil din somnul de noapte.
Şşşt, mai stai o clipa asa si asculta muzica dimineata, este un concert de fiecare data unic.

Nu esti intotdeauna pregatit pentru amestecul de plante din gradina, de multe ori iti cresc asa, de capul si lor si tu esti fericita sa le lasi, si iti zici in minte, poate o fi bine, poate o fi rau, sa le las, sa nu le las. Eu le-am lasat, morcovi cu galbenele si nemtisor, fenicul cu sunduc si galbenele, rosii “maidaneze” printre dovlecei sau fasole oloaga, coada soricelului la margine de gradina si lista este mare si bogata. Frumoasa salbaticiune face ca gradina sa fie plina de insecte si bune si rele, plina de pasarele de tot felul, de broscute in lacul improvizat, care concerteaza pana enerveaza toti vecini si de multa pasiune. De aceea vreau sa fiu gradinareasa de la ora 5.

Frumoasele lumanarici pe care multi le-ar alunga din curtea lor, dau personalitate gradinii si te fac sa intorci mereu capul dupa ele si sa le zambesti.
Nimeni in lumea asta nu iti pregateste sufletul pentru frumos. Astepti ardeiul purpuriu sau rosia neagra si iti este mila sa le rupi, te codesti, te fastacesti si pana la urma spui, ia sa vad ce gust au, sa fiu eu prima :))

Contrazice-ma daca nu este asa, si daca esti una dintre gradinaresele de la ora 5, lauda-te cu voce tare, pentru ca meriti!

Gradinariti cu dragoste!