Luna aprilie este luna de eliberare a camerelor, a pervazelor, a teraselor, a rasadnitelor si solariilor.
Ce bineeee!
Este luna cand putem pune a doua serie de mazare, salata, ridichii, sfecla rosie..

Daca nu ati pus inca sprijinul la mazare, trebuie sa o faceti. Eu nu m-am hotarat inca, dar sper sa gasesc ceva simplu si rapid. Anul acesta am pus cativa bulbi de ceapa stufat, cred ca asa se numeste, pentru ca are frunze multe…

Spre sfarsitul lunii putem scoate rasadurile de dovlecei, castraveti, fasole..

Rasadurile de fasole au crescut mari si frumoase. Am reusit anul acesta o performanta la diversitatea de soiuri, ce nici mie nu-mi vine sa cred. Fasole oloaga, fideluta galbena, fideluta verde, cu arac si cu pastaie galbena, verde, uriasa alba, uriasa pestrita, soiuri si soiuri. Ma bucur tare mult ca am asa o colectie :))

Fasolea este cel mai puternic antioxidant dintre legume.

Rasadurile de vinete ar fi trebuit repicate, dar nu am mai avut timp, asa ca astept sa treaca ploile si am sa le pun afara, in gradina, unde am facut cateva straturi speciale pentru ele. Este primul an in care incerc soiul de vinete albe.

Anul trecut am dat vinetelor o atentie deosebita, deoarece mie, in nici un an, nu cresteau mai mari de o palmuta :), asa ca am luat-o ca pe o provocare si am incercat sa sparg mitul acesta ca “la mine nu se face”, pe care il spuneam mereu. Cu gunoi mult, apa multa, stropiri multe cu macerate si dragalasenie multa, am avut vinete frumoase, mari, sanatoase si am uitat de mit. Anul acesta am facut chiar si rasaduri si am sa dublez sau chiar triplez :)) numarul de plante.
Provocarea de anul acesta sunt capsunile.

Castravetii sunt gata de scos afara, dar inainte ii ciup, asa ca sa fie treaba, treaba.

Ce imi place nespus in solar, este ca mi-au rasarit multe fire de flori companion, pe care le-am plantat anul trecut. Mi-am luat o grija cu craitele, galbenelele si condurul doamnei.
Asa frumos par printre salata si spanac de mai mare dragul sa le privesti.

 

Rasadurile de ardei vor astepta pana la sfarsitul luni, atunci le scot afara, sunt pretentioase si cu fitze.

Alta placere pe care mi-a oferit-o solarul este mararul care a crescut singur si imi da savoare salatelor .

In fine, deci in aprilie avem libertate la gradina. Puneti oameni buni, ce va trece prin cap, dovleac turcesc, porumb de fiert, porumb de floricele, floarea soarelui, lubenita, pepeni de orice fel, scoateti busuiocul, florile si …
Gradinariti cu dragoste!