Cred ca  venit timpul pentru punerea cartofilor la incoltit. Cartea scrie ca exista o preincoltire, atunci cand bulbii de cartofi, cei mai sanatosi si nu diformi, se pun la intuneric, dar la caldura de 15-18 grade, 8-10 zile , sa inceapa sa inceapa sa incolteasca. Aici se lasa pana cand apar mugurii mici si albi de 1-2 mm, apoi se aduc la lumina, caldura si umiditate mai marisoara unde continua incoltirea propriuzisa. Se aeriseste zilnic pentru a nu se alungi coltii sau sa se innegreasca varfurile si se mentine o temperatura de 15-18 grade ziua si 10-12 grade noaptea. Pentru a fi umiditatea mai mare se pot pune vase cu apa langa recipientele cu cartofi. Din saptamana in saptamana se mai intorc si se verifica coltii. Daca sunt stricati se rup.

Eu i-am pus la incoltirea propriuzisa in cofrage de oua, unde vor sta cuminti si la vedere, pana cand vor avea niste muguri grosi si scurti, adica de 1-1,5 cm inaltime.
Se mai spune ca preincoltirea si incoltirea pot reduce timpul de rasarire al cartofului de la 30-35 zile, la 20-25 zile.
Dupa experienta de anul trecut cu crescutul lor in fan , anul acesta tot aceeasi soarta vor avea, dar nu in solar si afara, in gradina.

Mai vorbim.
Gradinariti cu dragoste!