Oare de ce este sarbatoare in gradina, atunci cand infloresc trandafirii sau cand infloreste salvia?

Oare de ce este sarbatoare in gradina atunci cand prima rosie a inflorit si suntem asa de mandrii de munca noastra?

Oare de ce simt ca este sarbatoare in gradina atunci cand folosesc pumnul ca unitate de masura?
Am invatat sa folosesc casmaua si sapa, nu cu foarte mare drag, am invatat sa folosesc grebla si lopata, mai mult din necesitate, dar un lucru am invatat cu drag si il folosesc cu patima, si acela este pumnul.
Daca ar fi sa imi fac o reteta proprie a succesului in gradina aceasta ar suna asa:
Se pune un pumn de pamant lucrat si chinuit in mana, trecut printre degete ca printr-un ciur, se adauga un pumn de mranita veche si untoasa, pe care pamantul il invidiaza pentru culoarea neagra si pentru puterea pe care o are in el, se mai pune un pumn de compost facut cu mana mea, in care am pus speranta si zambete.
Se amesteca totul roata si se adauga un pumn de seminte maruntele, rasfirate sau puse cu atentie sau fir crescut aparte si apoi un pumn de apa linistita si incalzita de soare, pentru ca radacinile sa ia avant.

Se condimenteaza cu un mare pumn de suflet ! Aici zgarcenia nu are loc,o lasam la poarta sau o tintuim in portofel:)) Era o vorba din batrani, sa nu pui din saracie daca vrei sa iese bun….
Intre timp lasam pumnul sa se odihneasca si folosim degetele sa mangaiem, sa copilim, sa rupem frunze moarte sau bolnave si apoi bratele sa adunam.

Gradina este singura situatie in care expresia ” pumnul face legea” ar fi acceptata de noi :))

Gradinariti cu dragoste!