Un suflet plin de nerabdare, cu zile si clipe prinse cu bold in calendar, cu vorbe si zambete culese de prin pagini scrise, ramase in fundalul, gata sa fie rasturnate si tavalugite in pamant, cu plicuri ramase in asteptare si seminte alese cu grija si pastrate.

Un suflet deschis, mai deschis decat mintea care sta sa analizeze vorbe inainte ca acestea sa fie rostite, deschis si curajos sa infatuiasca treburi, indiferent daca ies perfecte sau nu.
Un suflet maret, neinfestat cu virusi de barfe si fapte necugetate vandute scump pe ecrane sau la chioscuri razlete.

Un suflet retras, ce-si cauta vindecul in pamant, vindecul de conducatori corupti si scoli fara educatie, de sanatate bolnava si reguli facute pentru dulai, de agricultori fara pamant si munti fara paduri.

Un suflet bland ce mangaie o planta abia iesita din samanta, ii canta si o oblojeste, o pretuieste si ii respecta dorintele.

Un suflet pierdut printre fire si radacini cuibarite dintr-un loc intr-altul, pierdut printre file de povesti cu cenusa si gunoi, cu buruieni de leac si zile cu Luna Plina.

 

Un suflet pe care sa nu il ranesti, sa il lasi sa viseze si sa il tii aproape daca poti, pentru ca-i aur si argint si orice nestemat, este un dar divin ce nu il intalnesti asa usor.

 

 

 

 

Un suflet ce nu il poti cumpa cu bani, ci cu fapte placute si impletite in tesatura de nuiele, cu imbratiseri de pomi si sarutari de flori, cu bucurii rasarite din semintele semanate zi de zi, cu raspunsuri la rugaminti si cu recunoastere.
Sufletul de gradinar, un suflet altfel decat oricare altul, cauta-l in tine sau in cel de langa tine, iar daca l-ai gasit, prinde-l cu chingi si nu ii mai da drumul niciodata!

Gradinariti cu dragoste!