Testarea Solului cu Ajutorul Ridichiilor de luna

   Testarea solului? Nu-i asa ca niciunul din gradinarii amatori nu se duc sa isi faca testarea solului?
Eu una, nici nu as stii unde, atat este de dezvoltata consultanta agricola la noi in tara…
Noi, adica Gioni si cu mine, visam la o vreme in care, la nivelul comunelor sa avem consultanti agricoli, daca se poate si pasionati de ecologie si vreme in care primariile vor inchiria gratis miniutilaje agricole, oamenilor care vor sa produca ceva pe pamantul lor. In fine, sa nu deviez de la subiect :))
Deci, eu am fost curioasa mereu cat gunoi, compost sau mranita sa pun in gradina mea, astfel incat sa fie productiva. Pui o lopata pe metru patrat si zici ca este de ajuns….nu mai vreau asa o abordare. Vreau sa stiu clar.

Testarea solului – Cum se face

Simplu. Ridichia de luna este leguma care poate juca rol de tester. Asa ca insamantati seminte de ridichii de luna in pamantul pe care l-ati pregatit pentru insamantare. Notati data si in timpul celor 30 de zile cat tine luna, nu fertilizati suplimentar ridichiile.  Faceti pe detectivii propriei gradini :)) si observati cum cresc.

testarea solului

Daca dupa o luna, daca ridichiile voastre au crescut si puteti face o salata buna, atunci pamantul este rodnic.
Daca ridichiile sunt mici si pricajite, mai puneti gunoi. Daca frunzele sunt galbene si nu prea dragute, inseamna ca solul cere minerale (magneziu, fier, sulf, azot). Acestea le puteti gasi in cenusa, dar, cum am citit la postarea lui Phlox, de pe hobbygradina, nu punem in acelasi timp gunoiul de grajd sau gainatul de pasare cu cenusa, ci la cel putin o luna distanta. Scrie acolo de ce.
Dupa cum se vede la ridichiile mele, mai trebuie sa pun adaug mranita in sol si cu siguranta o voi face.

Gradinariti cu dragoste!

 

12 comments On Testarea Solului cu Ajutorul Ridichiilor de luna

Leave a reply: