Tocanita de bob teci si pulpe de pui este o mancare usor de facut, gustoasa nevoie mare si, daca o faci cu bob din gradina ta, bucuria gustului este mult mai mare.
Bobul, sau fasolea fava cum i se mai spune, este o leguminoasa saraca in calorii, insa foarte bogata in fibre si nutrienti. Are un intreg bagaj de minerale, printre care fier, magneziu, potasiu, mangan,cupru. Consumata in stare proaspata, are un continut ridicat de vitamina B1 si acid folic.
Ca si cantitatea de potasiu, este cea mai bogata sursa verde, concurand cu tataneasa, insa aceasta nu se consuma 🙂
Cu atat de multe beneficii, eu zic ca ar trebui sa o trecem pe lista cu legume obligatorii de cultivat, mai ales ca din varfurile fragede sau din frunze se pot prepara salate foarte gustoase.
Eu am inceput azi cu o tocanita din tecile de bob care sunt fragede si foarte spornice.
Tocanita din bob teci si pui – Ingrediente
- 1 kg teci de bob ( se folosesc cat sunt tinere, pana nu se dezvolta boabele de bob foarte mult)
- 500 gr pulpe de pui ( sau aripioare sau piept)
- ulei
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 ardei
- 2-3 rosii sau bulion
- marar
- sare, piper, cimbru, usturoi
Tocanita de bob teci si pui – Mod de preparare
Se pun pulpele la prajit intr-o cratita incapatoare in care am pus ulei suficient. Pana de prajesc, bobul se curata si se taie in felii de cc.1 cm, celelalte legume se curata si se taie marunt.
In momentul in care carnita de pui s-a prajit suficient, adaugam ceapa, ardeiul si morcovul si le dustuim pe toate alaturi de pulpele de pui, apoi se adauga si bobul. Punem sarea si cimbru. Daca avem rosii le tocam si le punem si pe ele, daca folosim bulion il lasam mai spre sfarsit. Se adauga apa cat sa acopere legumele si se fierbe tocanita cu capacul pus, pana se inmoaie tecile de bob.
Se adauga bulionul (daca vrem varianta aceasta) si se gusta. Daca mai trebuie sare, mai punem, daca mai trebuie piper mai punem…si o gustam pana ni se pare ca este perfecta.
Cand este gata si oprim focul, punem un pumn de marar si 2 catei de usturoi zdrobiti si tocati marunt.
Se serveste alaturi de o salata la alegere.
Nu uitati ca toate resturile vegetale si menajere ramase, sa le puneti separat pentru compost. Redati solului o parte din ce el ne ofera!
Bucatariti cu dragoste!