Cate Legume Cultivam în Gradina

V-am promis o postare din categoria “managementul în grădină“, postare ce îţi face aşa o idee despre câte legume ar trebui să cultivăm, ca număr de plante( răsaduri) sau grame de seminţe, atât cât să ne ajungă să consumăm în stare proaspăta şi să mai şi conservăm pentru iarnă.

M-am gândit la o astfel de postare, deoarece am observat că, şi aici mă refer la noi, dăm o mare importanţă roşiilor şi ardeilor, dar o cam dăm in bară cu multe alte legume. Şi cum am scris într-un comentariu, au fost cazuri în care eu m-am facut ca am cultivat o anumită legumă şi acea legumă s-a făcut şi ea la rândul ei, că îmi dă recoltă.

 numar plante cultivate

Chiar citeam într-un articol bun despre mazăre, că dacă nu cultivi o anumita cantitate de seminţe, nu te alegi cu mai nimic. Si avea mare dreptate, ca una este stratul frumos înflorit sau cu teci…şi alta este, atunci când începi sa desfaci tecile şi să aduni recolta.

Tabelul acesta l-am găsit pe net, l-am prelucrat în unităţile nostre de măsură şi l-am studiat un pic, făcând un calcul şi pentru grădina noastra. Eu zic ca ar fi destul de Ok dar, totodată, să ţinem cont fiecare de ce ne place sau nu să consumăm, iar în cazul în care dorim să conservăm mai mult, să mărim cantităţile.

Dacă aveţi ceva de adăugat sau modificat, vă rog să o faceţi! Prinde bine experienţa fiecărui în problema ridicată mai sus.

17 comments On Cate Legume Cultivam în Gradina

Leave a reply: