Cind vine iarna,incepem sa ne gandim ce sa facem cu florile noastre,cum sa le trecem iarna fara sa ne moara.Incepem cu triajul:flori cu bulbi,flori care vor sa ierneze,flori sensibile…

Florile cu bulbi:begonii

  • toamna,se lasa floarea sa se usuce pur si simplu,incetand,sa mai punem ingraseminte ori de care ar fi ele,sau sa o mai udam din abundenta.
  • cind planta s-a uscat ori scoatem bulbii din pamant,ii punem in ziare,ii etichetam si ii depozitam intr-un loc uscat (camara sau sertare)ori, ii lasam in vasele respective cu pamant si vasele le punem la intuneric si intr-un loc mai racoros si uscat,dar fara sa scada temperatura sub 5 grade.
  • la inceputul primaverii se scot vasele la lumina si incep sa se ude si vor aparea curand primii lastari.
  • daca ati scos bulbii,tot la inceputul primaverii ,ii veti pune in vase cu pamant proaspat ,la lumina si in incaperi mai incalzite si veti incepe cu udarile de rigoare.

Flori cu radacini:cercelusi,muscate,pristolnic,justitiana,cele care vara stau afara…

  • la sfirsitul toamnei,se inceteaza fertilizarea,se lasa sa se usuce frunzele ,se plaseaza intr-o incarere racoroasa ,fara a fi pericol de inghet in timpul iernii si se fac udari de intretinere foarte rare .
  • nu va speriati in cazul in care raman tulpinile si ramirile goale,nu aruncati planta,ea nu a murit ci a intrat in hibernare.Chiar daca incep sa dea lastari foarte fragili din cauza lipsei de lumina,o sa-si revina primavara cand incep taierile si ingrijirile noi.

Florile sensibile,de camere,care suporta ultravioletele,deobicei nu stau afara, ele stau in casa unde si ierneaza.