Connect with us

Magazinul De Acasa

RETETE

Cum se face mierea de struguri

A fost un an bogat in toate, si aici ma refer la anul gradinaresc, au fost fructe, au fost legume si au fost si struguri.

Anul acesta am incercat sa fac mierea de struguri, care nu este greu de facut dar cere timp de fierbere. In conditiile in care am facut focul in soba cu plita, nu m-a stresat foarte mult. Deci cum se face?
Se ia o cantitate de must, dar cantarita sau cel putin masurat in oala cand o umplem si o punem la fiert si fierbe si fierbe….pana se reduce lichidul la o treime. In cazul in care este acrisor, se adauga zahar.
Eu l-am fiert si cand a ajuns la o treime si s-a ingrosat intr-un fel, l-am gustat si am simtit nevoia sa mai pun zahar, pentru ca, la fel ca la vinul fiert, isi scoate o acrime la suprafata de am simtit nevoia sa il indulcesc, 1 kg la 5 litri de miere de must. Este foarte gustos si il consum cu apa simpla si cand pun un pahar….il beau intreg, pana la capat.Conservariti cu dragoste!

Continue Reading
Advertisement
4 Comments

4 Comments

  1. Dani P.

    October 9, 2013 at 7:19 am

    Bravo, Vasi ! Se da si cu ligurita, ca medicament, mai ales copiilor si celor convalescenti. E o buna sursa de fier. Si il poti folosi la prajitura. Iese un chec minunat cu sucul asta concentrat de struguri. Daca am timp, il fac in weekend si pun reteta 🙂

  2. greenzonelife

    October 9, 2013 at 8:39 am

    E un fel de sirop de vin, interesant si foarte bun cred, de sanatos nu cred ca mai are sens sa vorbim 🙂 Spor !

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

More in RETETE

To Top