Ceaiul de Parul porcului este folositor, atat la om, cat si la gradina. La fel ca si ceaiul de pelin. Parul porcului sau coada calului este planta care, din cauza cantitatii mari de siliciu pe care o contine, intareste peretii celulari ai plantelor si bolile fungice nu pot patrunde in plante.
Mana a aparut deja la tomate din cauza ploilor din ultimele zile si de aceea trebuie neaparat sa stropim, nu numai rosiile, dar si celelate legume din gradina.

ceaiul de parul porcului

ceaiul de parul porcului

ceaiul de parul porcului

 

Ceaiul de parul porcului este recomandat si pentru atacul rapanului si monilioza la pomii fructiferi si pentru stropirea arbustilor de coacaz, zmeura si capsuni, tot pentru prevenirea bolilor fungice.
 Ceaiul de parul porcului (coada calului) – Cum se prepara

– 500 gr planta proaspata
– 5 litri de apa

 Se lasa planta tocata la macerat in apa 24 ore si apoi se fierbe o jumatate de ora. Se strecoara si se dilueaza 1: 5  cu apa si se stropesc plante si pamantul de sub plante.
Perioada cea mai buna de stropire a gradinii si livezii este cu 48 ore inainte de Luna Plina. Atunci este perioada cea mai umeda si cea mai propice de dezvoltare a bolilor fungice.
Mai vorbim.

Gradinariti cu dragoste!