Nectarul este o bautura deosebita. Are aroma, pulpa de fruct, minerale multe, deci, este o varianta ideala la sucurile acidulate din comert.

Nectarul de corcoduse galbene este un produs dulce-acrisor in adevaratul sens al cuvantului, este gustos, fin, gingas, racoritor si totodata hranitor.

Cum se prepara:
Se culeg corcodusele coapte, se spala rapid si se curata de codite. Se pun intr-o cratita mare, se adauga apa si se lasa sa dea un clocot, pana cand fructele se sparg si se inmoaie.
Se lasa sa se raceasca si apoi se trec printr-o sita ( cam cea de malai), pentru a separa pulpa de samburi si coji. Amestecul obtinut se pune inapoi pe foc, se pune zahar si se tine acolo pana se dizolva acesta. Acum despre cantitate ade zahar folosita pot spune ca este in functie de cat de coapte sunt corcodusele. Eu am folosit 2 kg de zahar la 8 litri de nectar.
Cand zaharul s-a dizolvat se spumuieste nectarul, se pune in sticle spalate si uscate si aceste se sterilizeaza 30 minute din momentul in care fierbe apa din vas.
Este un produs grozav, grozav, care se poate dilua 50%  sau chiar mai mult cu apa minerala sau plata si cu ceva cuburi de gheata, mmmm, este deliciu de vara!

Cantitati aproximative:
o galeata mare (de 10 kg) de corcoduse galbene
3 litri apa
2 kg zahar
zahar vanilat, zahar cu rom..( ce doreste fiecare)

Conservariti cu dragoste!