Rasadul de varza se repica sau nu?

Am facut, si nu pentru prima data, rasaduri de varza si conopida. Sunt frumusele, au germinat repede si spre deosebire de celelalte rasaduri mai cu pretentii, au crescut si la temperaturi mici,mici. Mai ales cele de varza, sunt chiar frumoase si nu s-au alungit deloc, cum s-au lungit un pic suratele conopide.
Ma uit la ele si tot citesc, unii spun ca nu se repica, unii spun ca se repica. Acum nu stiu ce sa fac, sa imi fac avant sau nu sa le pun in casute personale?
Voi ce experienta aveti in aceasta treaba? Stiti, ca si cu intrebarea aceea…morcovii se repica, sau nu, la care am gasit raspunsul punand mana si repicand.

Gradinariti cu dragoste!

 

5 comments On Rasadul de varza se repica sau nu?

 • Eu rasadurile de conopida le-am repicat si s-au dezvoltat mai bine, sunt inalte, sanatoase, au un verde frumos, sunt frumoase foc.
  Cele de varza inca nu le-am repicat, dar am impresia ca nu le merge prea bine acum. Sunt destul de inghesuite.Unele sunt mai ok, altele suntcam pipernicite. Asa ca am de gand sa le repic si pe ele.

 • Iuliana, inseamna ca trebuie sa imi fac si eu un fel de avant si sa repic macar jumatate din ele si as mai putea sa pun si asa nerepicate, in paralel, ca doar asa ne dam seama de diferenta.
  Pupicei!

 • Eu in locul tau as face jumi juma:) jumate le-as repica jumate nu.
  Spor!

 • Eu am repicat brocoli si vad ca merg bine. Mai am niste rasad de varza de Bruxelles. Cred ca o sa incerc cum spune Brandusa si cu acestea.

 • Brandusa si Mireluna
  Cred ca m-am prins :)) Ce inseamna sa citesti CU ATENTIE!!
  Se zice ca, in cazul rasadurilor de varza, conopida sau brocoli, care sunt soiuri timpurii sau de vara, se utilizeaza rasad repica, pentru soiurile de toamna, se utilizeaza rasaduri facute in brazda rece, nerepicate.
  M-am lamurit!!!!
  Pupicei!

Leave a reply: