Sirop de visine fara fierbere

sirop de visine

Acest sirop de visine fara fierbere, apare ca o noutate pentru mine, in primul rand este reteta noua si in al doilea rand, nu am mai facut din visine….sirop, numai dulceata, sau am le-am pastrat pentru iarna in borcane cu zahar.

Reteta este identica cu cea a siropului de coacaze fara fierbere, sirop care ne place foarte mult. Visinele sunt din pomii nostri din gradina.

sirop de visine fara fierbere

Sirop de visine fara fierbere – Ingrediente  si mod de preparare

  • visine – orice cantitate
  • apa
  • zahar
  • aspirina(optional)

Se curata visinele de codite si de fructele stricate, se spala si se transfera intr-o oala incapatoare, zdropsindu-le in palma. Se adauga apa cat sa le acopere si se lasa la fermentat 3 zile sau pana cand visinele se ridica la suprafata intr-un start consistent.

Dupa acesta perioada de fermentare, se strecoara sucul si se masoara. La fiecare litru de suc se adauga 1,5 kg de zahar sau 1 kg de zahar si 1 si 1/2 pastila de aspirina netamponata. Fiecare decide ce varianta foloseste. Eu am folosit-o pe cea cu zahar mai mult, deoarece am redus zaharul din alte preparate pe care le consumam. Am pus in balanta cantitatea de zahar si posibilitatea de a pastra toate vitaminele, mineralele si alti antioxidanti din fructe si a primat cea din urma situatie 🙂

Se amesteca bine si repetat, pana ce toata cantitatea de zahar s-a dizolvat. Siropul de visine se toarna in sticle curate si uscate sau chiar in recipiente mai mari (damigene mici de sticle sau plastic de 5 litri), din care se pune in sticlute mai mici, in momentul in care dorim sa servim.

Si uite asa, am mai reusit sa mai imbogatim camara cu un sirop de aur :)))

Conservariti cu dragoste!

 

 

Leave a reply: