Azi am dat startul la plantarea rosiilor in solar. Primul soi pe care l-am pus a fost Rio Grande. Chiar daca solarul este plin de salata, am mai scos din ea pentru folosinta si am facut loc frumusel si la rosii.

Rigolele erau facute. Am avut rasadurile puse in paharele individuale, asa ca am folosit plantatorul care scoate pamantul pentru bulbii.

Am scos pamant cat toata lungimea plantatorului, pentru ca rosiile pot fi ingropate pana la primele frunzulite aparute. Pamantul l-am fertilizat inainte de a pune salata cu mranita. Am presarat cenusa pentru un plus de potasiu si am plantat rosia cu tot cu pamantul din paharel.

Daca radacinile sunt prea mari, se mai taie din ele.

 

Se uda bine, ca sa se aranjeze pamantul pe radacini. In cazul in care temperatura va scadea peste noapte, le voi acoperi cu sticle mari de plastic taiate.

Pe masura ce voi culege salata voi planta in continuare rasaduri de rosii si ardei. Fertilizarea suplimentara voi face la fiecare 2 saptamani.
Completare la ingrijiri, foarte important, sursa Florida Holding
– susţinerea plantelor pe sârme sau sfori cât mai din timp (20 zile de la plantare);
– copilitul;
– cârnitul plantei la 3-4 inflorescenţe pentru culturile extratimpurii şi 8-10 inflorescenţe pentru culturile prelungite;
– defolierea frunzelor de la bază, imediat după plantare, şi a celor îngălbenite.

Urmeaza “Plantarea ardeiului in solar”

Gradinariti cu dragoste!