Connect with us

Magazinul De Acasa

GRADINA

Straturi lasagna – completare

Printre atata momente de relaxare,  se cade sa mai facem si cate ceva in aceste “ochiuri” ale iernii, ochiuri care asa zile frumoase ne-au cadonat, nu?
Straturile lasagna sunt cele mai ciudate si frumoase stiluri de gardinarit si este partea in care noi, noi oamenii, devenim parte din natura, constientizam cat de importanta este reciclarea si pana sa ajungem la plantare si recoltare, ne facem singuri pamantul. In fiecare an completam straturile si cele din anii trecuti devin sol, sol serios si negru.

Ce putem pune acum, este tocatura de crengi si frumusetea este mai mare daca avem si ceva ” vesnic verde” sa combinam verde cu maro, fara sa ne mai gandim la proportii :))
Resturile menajere sunt bine venite, ele aducand aportul de azot(verde) in straturi, maculatura tocata de asemenea aduce carbon si volum totodata, ca intotdeauna se gaseste. Daca tot nu avem zapada, punem sa ne rasfatam straturile cu frunze uscate, gasite peste tot sau cautate anume prin drumetiile noastre.Am curatat si tufanicile si le-am tocat, si parca acum arata mai curate si si multumite.

O activitate relaxanta, pentru care as lasa oricare alta. Probabil ca va veni si zapada care va aduce umezeala trebuincioasa si va ajuta la descompunerea straturilor.

Gradinariti cu dragoste!Continue Reading
Advertisement
4 Comments

4 Comments

 1. greenzonelife

  January 13, 2014 at 10:00 am

  Cred ca e un sentiment tare placut sa-ti creezi singur pamantul din nimicuri 🙂 si ce e si mai frumos e ca nu mai trebuie sa-ti rupi spatele sapand. Spor!

  • Vasi

   January 14, 2014 at 6:21 am

   Green este chiar placut si un mic " vrajitoresc" :)))
   Pupici!

 2. Vasile Rosciuc

  January 13, 2014 at 8:20 pm

  Frumoase, ingenioase, utile si practice aceste straturi.
  Multumesc pentru informatii. Noapte buna.

  • Vasi

   January 14, 2014 at 6:23 am

   Cu multa placere!
   Pe blog sunt mai multe informatii legate de aceste straturi.
   Numai bine!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

More in GRADINA

To Top