Am revenit cu încă două propuneri de construcții metalice ușoare ce pot înfrumuseța locul unde sunt folosite.

De data aceasta am conceput două suporturi pentru plante cățărătoare (i.e. iederă) ce pot fi agățate de perete foarte simplu, cu ajutorul a 2-3 cuie. Planta cățărătoare poate fi adusă către suportul de pe perete cu ajutorul unei sârme sau sfori care să o conducă spre cadrul de metal, în caz că este nevoie.

 

suport vertical pentru plante

Primul model este inspirat de arhitectura (fostului) World Trade Center (arhitect Minoru Yamasaki) și de fotografia Falling Man. Este compusă din 33 de bare orizontale. Cele din partea stângă sunt dispune la distanțe mai mici pentru a crea iluzia de suprafață mai întunecată. Măsurile din ilustrație sunt orientative, ele pot fi modificate dacă se păstrează proporția dintre spațiile goale din partea stângă și cele din partea dreaptă.

suport vertical pentru plante

Cel de-al doilea model este inspirat de hublourile vilei Hermina Hassner din București (arhitect Marcel Iancu), în apropiere de Piața Charles de Gaulle. Distanța dintre cercurile alăturate este egală cu diametrul cercurilor. Măsurile din ilustrație sunt, iarăși, orientative, se pot adăuga sau scoate elemente dacă structura poate rezista cu sau fără ele. Ambele construcții sunt concepute a fi executate din bare de fier cu secțiune rotundă, având diametrul de 6mm (suportând variații de 2-3 milimetri).

Articol scris de Rafi Dubreu.