Vreau sa te ating gradina !

Am cunoscut samanta cu nume si prenume si poate ca i-am fost chiar o a doua mama, am tintuit-o-n palma si am incalzit-o si m-am rugat sa se deschida.

Am cunoscut samanta cu muzica si poezia ei si am acoperit-o cu pamant sa-mi compuna-n taina  cantec de leagan sau balada.

 

Am cunoscut samanta cu reguli si dorinte si i-am facut pe plac, sa o vad cum devine fecioara si apoi ea insasi mama cu pruncii la san.

 

Am suportat si frigul si ploaia si dorinta de mult soare si am asteptat cuminte sa vina timpul lui.

 

Am luat cuvinte la intors si rasucindu-le-am intelesul, am vrut sa prind secretele gradinilor demult uitate si sa pornesc  calatorie cu dus si intors pe alei batatorite cu piatra sau cu scoarta, incercand sa dau contururi straturilor viitoare.

 

Am vrut de multe ori s-adorm si-n primavara sa ma trezesc si tot noroiu din carari sa pot sa las in urma-n vise.

 

Am pus la punct pamantul nou si inceput-am altul sa framant si pomilor ce le-am schimbat destinul, le-am dat speranta ca, un ochi, o gura sau o mana, se va indrepta cu grija catre ei, dorintele lasandu-i-le in grija.

Am planuit cu timpul, aproape in secret, sa stea pe loc, cand clipele de fericire plutesc asupra noastra, atunci cand liliacul e-nflorit, cand primele lalele se deschid, cand plantutele ni se mandresc in vase si simti cum fluturi ti se elibereaza di-nauntrul tau.

 

Am renuntat la-ngrijorarea ca poate orele devin mai mici si nu am totul gata, ca si cum ceasul mi-ar fi dusman si  ar lucra-mpotriva mea.

 

Am dat cu pumnul in dorinta si am luptat cu greul copacului batran, sa-mi fie sprijin cand gandurile ma apasa mai mult decat pot duce.

Am buchisit fara ca imi doresc perfectiunea sa dau un nume fiecarui fir in parte, sa stiu ce rod sa imi aleg pentru ai lua samanta roditoare.

Am descantat cuvinte sa intre in inima gradinii si sa ofere magie prin culoare, si frunzele sa imi aduca o calda oblojeala.

Am ras si m-am jucat ca un copil si poleita-mi tulpinile in rest de ciocolata, sa fie scut in fata necuvantatoarelor.

 

Am vrut sa ajut timpul, atat cat pot de bine sa imi aduca rodul atat de mult dorit.

Am lasat pamantul sa isi faca de cap si din semintele ascunse din anul cea trecut, am redescoperit si nestemate si buruieni facand un pact de existenta exemplara.

 

Am incercat, cum de ani buni o fac, sa aduc noul in gradina noastra, ca dimineata sa imi domolesc cu greu rabdarea de a cunoaste indeaproape strainul ce acum se straduie sa iasa. Nu le stiu gustul sau infatisarea si de aceea nerabdarea e imensa si dorul de ele, ma face sa compactez timpul atunci cand sunt plecata.

 

Am stat pe inserat prividu-te ca pe un tot si m-am gandit asa doar pentru mine, ca de-as avea putere sa plutesc, as stat cu o palma si jumate deasupra ta si asemeni unui fluture te-as mangaia si ti-as spune:
Am vrut sa te ating gradina, asa cum un barbat atinge o femeie, sa iti transmit fior si dor cat sa intorci tu capul dupa mine!!

Gradinariti cu dragoste!

 

31 comments On Vreau sa te ating gradina !

Leave a reply: