RETETE

Sirop de coacaze fara fierbere

Acest Sirop de coacaze fara fierbere are un mod de preparare identic cu cel al siropului de zmeura fara fierbere, dar cu fermentare.

Preparat in acest mod, siropul isi pastreaza toate vitaminele si principiile nutritive care l-au consacrat. Metoda poate fi usor modificata, in functie de cum crede fiecare ca este mai bine pentru organismului sau.

Prima metoda foloseste o cantitate mai mare de zahar, adica 1.5 kg pentru 1 litru de lichid, cealalta foloseste zaharul normal pentru sirop, adica 1 kg/1 litru, insa se mai adauga 1 pastila jumatate de aspirina netamponata.

sirop de coacaze fara fierbere

Sirop de coacaze fara fierbere – Ingrediente si Mod de preparare

  • Coacaze negre (pot fi amestecate negre si rosii) – orice cantitate pe care o culegem (cumpara)
  • Apa
  • Zahar
  • Aspirina (pentru varianta II)

Coacazele de desfac de pe codite, se spala bine daca nu stim sursa, si se pun intr-o oala incapatoare. Se incepe zdrobirea lor cu mana, pur si simplu. Se adauga o cantitate de apa, atat cat sa le acopere si chiar sa le depaseasca cu 1-2 cm. Se amesteca bine compozitia, se acopera cu un prosop si se lasa la fermentat la caldura, 3-4 zile. Se amesteca ocazional. Cand pulpa coacazelor s-a ridicat la suprafata in strat consistent, strecuram sucul si masuram cantitatea.

coacaze negre si rosii

Pentru fiecare litru de suc punem 1, 5 kg de zahar, in prima varianta, sau 1 kg zahar si 1 si 1/2 pastila de aspirina netamponata dizolvata in putina apa calda, in varianta II.

Se amesteca bine pana se dizolva zaharul si se pune in sticle curate si uscate.

Se poate pune si in recipiente mai mari, gen damigene micute sau sticle de plastic de 5 litri. Din aceste recipiente putem sa punem in striclute mai mici pentru consum, atunci cand dorim. Se consuma diluat cu apa minerala sau cu apa simpla rece, in dilutie de pana la 1:8.

Este un sirop de aur :)

Puteti incerca si siropul de trandafiri.

Conservariti cu dragoste!

Rating: 5.0, from 3 votes.
Please wait...