Click here for English recipe

Mereu gătesc chifteluțe din carne de porc. Ne plac și calde și reci. Mie îmi plac în mod special cu maioneză. Se potrivesc de minune, iar dacă este iarnă, adaug și o ceașcă de zeamă de varză, care oferă stropul de sănătate maximă al meniului.

Mama ne făcea mereu chiteluțe, în copilarie, ea face și acum, mai ales când iși așteaptă nepoții. Îmi aduc aminte că, din cauza lipsei de carne la discreție (vremea odiosului), adăuga multe legume date pe răzătoare, verdeață multă și de cele mai multe ori, le aplatiza destul de mult, în momentul în care le prăja. Cu toate acestea, nu le numea chiftele de legume și carne, ci chiftele pur și simplu. Nu sunt foarte sigură ca azi le face din mult mai multă carne în raport cu legumele, cert este că sunt grozave. Dacă nu folosesc carne de porc, le fac din carne de pasăre, însă mai rar. Ca orice mâncare, si chifteluțele au câteva  secrete, pentru a ieși grozave.

chifteluțe din carne de porc

Citește si Ardei umpluti

Secretul 1 – Carnea să fie bine tocată, să nu aiba zgârciuri și nici foarte multă grăsime.

Nu cred că vrei să muști dintr-o chfteluță și să simți un zgârci grosolan pe care să nu știi cum să îl elimini, fără să fii observat de toți de la masă.

Dacă compoziția conține prea multă grăsime, aceasta se va topi la prijire și chiftele noastre se vor diminua cu obrăsnicie.

Secretul 2 – In compoziția de chifteluțe, punem și ceapă și usturoi.

Fiecare dintre acestea dau o anumită savoare și un plus de gust. Am facut și numai cu ceapă, și numai cu usturoi. Au ieșit bune, însă nu atât de bune ca atunci când am pus și una și alta.

 

Secretul 3- Verdeață proapătă combinată dă viață compoziției de carne

Nu este același lucru dacă punem plante aromatice uscate sau punem din cele proaspete. Nu. Când vine vorba de verdeață, este bine să pune un mix, pătrunjel și mărar, sau  pătrunjel, mărar și telină. Bine tocate, dau aromă bună compoziției. Verdeața poate fi și congelată, este mult mai aromată decât cea uscată. Cimbrul mege urcat.

Secretul 4 – Chiar dacă punem cartof dat pe răzătoare sau dat prin mașina de tocat, punem obligatoriu și miez de pâine înmuiat în apă și bine stoarsă.

Combinația de legume și pâine înmuiată, fac textura chifteluțelor mai moale.  Fără acestea, această textură este mai aspră.

Secretul 5 – Chifteluțele trebuie scuturate bine de surplusul de făină, înainte de a fi prăjite

Dacă nu scuturăm bine făina, aceasta se arde în uleiul încins și depunearea din tigaie este mai mare.

Print Recipe
Chifteluțe din carne de porc
Chifteluțe din carne de porc gustoase si
Cuisine Romanian
Prep Time 30 Minute
Cook Time 20 Minute
Servings
Pers.
Ingredients
Cuisine Romanian
Prep Time 30 Minute
Cook Time 20 Minute
Servings
Pers.
Ingredients
Instructions
 1. Într-un castron mare se amestecă toate ingredientele, Se gustă un pic pentru a verifica sarea
 2. Se portionează compoziția cu ajutorul unei linguri. Una cu varf este suficientă pentru o chifteluță decentă. Se pun pe un suport pudrat cu făină.
  chiftele
 3. Se modelează chifteluțele în formă rotundă și se aplatizează ușor.
  chiftele
 4. Se prăjesc chifteluțele în ulei încins, având grijă să scuturăm bine surplusul de făină, 5 minute pe fiecare parte, sau până se rumenesc frumos (depinde de foc)
  chiftele
Recipe Notes

Se pot servi calde sau reci, alături de muștar sau maioneză.

Share this Recipe
 

Să aveți poftă!


 

English Recipe

Print Recipe
Pork Meatball
Pork meatballs, tasty and appetizing
Course Main Dish
Cuisine Romanian
Prep Time 30 min
Cook Time 20 min
Servings
pers.
Ingredients
Course Main Dish
Cuisine Romanian
Prep Time 30 min
Cook Time 20 min
Servings
pers.
Ingredients
Instructions
 1. In a large bowl mix all the ingredients, taste a little to check the salt
 2. Partitioned composition with a spoon. A full spoon is enough for a decent meatball. They are placed on a support that we put flour.
  chiftele
 3. The meatball is shaped in round shape and easily flattened.
  chiftele
 4. Fry the meatballs in hot oil, taking care to shake the excess flour thoroughly, 5 minutes on each side, or until it gets brown (depending on the fire)
  chiftele
Recipe Notes

Can be served hot or cold, along with mustard or mayonnaise.

Share this Recipe