Gnocchi sunt paste îmbogățite făcute în casă, în aluatul cărora punem cartofi fierți și opțional brânză.

Aluatul de paste este ușor de făcut, iar celor cărora le place să frământe aluat, este  o binecuvântare. Chiar  recomand ca și relaxare, în momentul în care ești stresat. Aluaturile astea elastice, au ele ceva al lor, care te fac să le îndrăgeși în momentul în care faci cunoștință cu ele.

În acesta rețetă am folosit și cartofi, și brânză dulce și au mers împreună, de minune.

Macul este un aliment pe care ori îl îndrăgeși, ori nu. Este ca și cu semințele de in sau cu boabele de muștar din muștarul franțuzesc. Mie îmi place pur și simplu să le sparg în dinți.

În general, semințele de mac se macină, dar merg și nemăcinte. În crema de azi, l-am folosit nemacinat.

gnocchi cu mac

Gnocchi cu mac – Ingrediente

Aluat gnocchi

  • 100 gr cartofi fierți
  • 100 gr brânză dulce
  • 200 gr făina albă
  • 1/4 linguriță sare
  • 1 ou

Pentru fiert gnocchi si pentru crema de mac

  • 500 ml lapte
  • 3 linguri zahăr
  • 100 gr mac

Pentru preparea aluatului

Cartofii se fierb, ori in coajă, ori curățați, se răcesc, apoi se pasează bine cu o furculiță. Se pun pe o planșetă, se adaugă brânza, se cerne făina peste ele și praful de sare, Se face o grămadă, în mijlocul căreia se adaugă oul.

Se bate oul cu o furculță, apoi se începe înglobarea ingredientelor din lateral. Se formează un aluat elastic și, dacă mai avem nevoie de făina, mai adăugăm, atât cât este nevoie ca aluatul să nu se mai lipească de mâini.

Se taie în felii, apoi fiecare felie se face șarpe, iar pe fiecare șarpe îl tăiem în bucati mici, de cc. 1 cm. Le aplatizăm ușor cu furculița.

Le răsfirăm pe planșetă, pentru a nu se lipi unele de altele.

Se pune laptele la fiert într-o oală. Se adaugă un pic de sare în el. În momentul în care începe să fiarbă, punem gnocchii, unul câte unul. Amestecam des.

Se fierb 5-6 minte. Se scot gnocchii cu o paletă și se pun într-un vas, iar în laptele rămas punem 3 linguri zahăr si macul. Se fierb împreună 5 minute. Se pune crema peste gnocchi și se amestecă.

Se servesc calzi sau reci.

gnocchi cu mac.