Rădăcina de brusture mi-a rezolvat problema căderii părului. Natura mi-a dovedit încă odată că este minunată.

Anul 2020 este anul în care am făcut cunoștință cu Covid-19, boala care m-a afectat foarte mult, despre care am scris destul, și despre care o să îmi aduc aminte mereu.

Căderea părului a fost una dintre problemele care au precedat tratamentului pe care l-am făcut în spital. Nu a apărut imediat, ci după vreo 2 săptămâni.

Nu a fost o cădere normală, așa cum se întâmplă în anumite perioade din an, nu, a fost o cădere exagerată.

Structura firului de păr se modificase, astfel încât, se încurca foarte rău.

Îl descurcam cu mare greutate, orice pieptăn aș fi folosit. Într-una dintre zile, am fost nevoită să folosesc foarfeca, și să tai o șuviță bună de păr.

Prima dată am încercat un tratament anticădere cumpărat, fără nici cea mai mică urmă de îmbunătățire.

Acum doua săptămâni, o prietenă de-a mea, m-a învățat un remediu simplu, și anume, ceai (decoct) din rădăcină de brusture. Vai, cât îi mulțumesc!

Plante de brusture am pe lângă casă, însă, fiind iarnă, nu am mai văzut pe unde ar crește, așa că am cumpărat de la Plafar. Am găsit rădăcină de brusture tocată și uscată.

Rădăcină de brusture

CUM AM REALIZAT REMEDIUL din rădăcina de brusture

Am făcut un decoct din 2 linguri de rădăcină de brusture, la 300 ml apă. Adică am lăsat ceaiul să fiarbă 15 minute, la foc mic. Am acoperit vasul, apoi l-am lăsat decoctul să se răcească.

L-am strecurat prin sită și tifon, apoi l-am pus într-un pulverizator mic.

Decoctul de brusture l-am folosit după ce m-am spălat pe cap, pe părul umed, pulverizând și pe scalp, și pe păr, am masat ușor, apoi am lăsat părul să se usuce.

L-am folosit și în zilele următoare, pe părul uscat, repetând pulverizarea și pe scalp, și pe păr, apoi masând ușor.

După câteva zile, rădăcina firului de păr s-a întărit, astfel încât, din pumnul de păr pe care îl aruncam la fiecare pieptănat, acum mai arunc doar 5-10 fire.

Păstrez pulverizatorul cu decoct în frigider.

Este un remediu care m-a dat pe spate, de aceea am și dorit să scriu despre el, în speranța că poate va ajuta și alte persoane care se confruntă cu căderea părului.